Slutet är nära?


Tecknen har funnits där länge. Nu är vi där. Ingen kan blunda för att att vi är mitt uppe i en ny kris. Börsen är den tidigaste konjunkturindikatorn och börsen pekar nedåt.

Den europeiska skuldkrisen och oron för den amerikanska ekonomin har fått börserna världen över att falla . En dyster dag för investerare och småsparare .En nedåtgående spiral som gör helguppehåll. När börserna öppnar på måndag är risken stor att det ser ännu dystrare ut.

  Världens börser har rasat kraftigt i dag på grund av den växande finansoron i Europa och USA. Minst minus tre procent noteras på de flesta håll i Europa. (Ekot)

I jakten på ständigt nya vinster överger nu investerare aktier och satsar istället på guld. En evig galopp efter mer pengar som ofrånkomligt från och till kraschlandar. Tacka sjutton för att värdet på amerikanska statspapper rasat när USA finansierar gamla skulder med lånade pengar. Kongressens ja till höjt skuldtak var inget annat än ett sätt att skjuta på konkursen som väntar bakom kröken om inget drastiskt görs.

I Europa ses inget ljus i den tunnel som de krisdrabbade länderna befinner sig i. Mycket tyder i stället på att eurosamarbetet håller på att ta sina sista andetag. Om inte lär den södra delen av euroområdet – om euron överlever – få dras med deflation, arbetslöshet och kris under  många år framöver.

Risken är stor att svensk ekonomi tar mer stryk än vid den senaste finanskrisen. Ständiga nedskärningar i den generella välfärden och privatiseringar av det gemensamma gör var och en av oss sårbarare. Kan bara hoppas att de som blint visat tilltro till den nyliberala ekonomiska politik som kännetecknar alliansen får sig en rejäl återställare.

Som de flesta andra har jag alldeles för sent varit inne på pensionsmyndigheten och bytt fonder inom PPM-systemet. Vilken dårskap att vi tvingas spela med våra pensionspengar.

Media :AB12 E24 Ex1 Svd DN1 Ekot Svt GP

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Satan
Satan
12 years ago

DEFATISM.

Du får ju se det som en bra sak i stället.