Säkrast att undvika tågen?


Vart är samhället på väg? Hur hjärtlös får man vara?

Blir förstummad av fasa då jag läser om den elvaåriga kongolesiska flickan som slängdes av från tåget i en främmande stad utan att kunna orientera sig. På tågets toalett fanns storasyster med  biljetterna. Inget konduktören brydde sig om att undersöka. Flickan som talade dålig svenska sattes av på närmsta station för att hon inte kunde visa upp en biljett som kostar några kronor.Regelverket ska ses över och konduktören har tagits ur tjänst. En fråga som inte borde behöva ställas  i Sverige av idag är om konduktören hade agerat annorlunda om det varit en liten blond tös?

Mitt i allt elände lyser en stjärna starkt. Gabriella 60+ såg flickan stå gråtande av förtvivlan , sträckte ut sin hand och öppnade sitt hem för henne.

Tåg är det något vi bör undvika om vi ska vara säkra på att komma fram i tid  är en tanke som pockar på min uppmärksamhet. Och visst är det så att det behövs fler Gabriellor. Fler som har hjärtat på rätt ställe och som kan visa medmänsklighet när det kniper.

Foto: annarkia

Bloggat: Jinge, M Moberg, Svensson, Roger Jönsson

Media: SR123, SvD, DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

9 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna
Joanna
12 years ago

Det har hänt flera gånger tidigare att barn och ungdomar avvisats. En fyraåring lämnades kvar på perrongen och lokföraren vägrade stanna med hänvisning till att tåget redan var försenat.

Erik A
Erik A
12 years ago
Reply to  Joanna

Detta ter sig extra vidrigt när man betänker att SJ ibland stannat tåg på en station som inte trafikeras bara för att slänga av någon som påstås sakna biljett och låta tåget bli försenat.

Martin
Martin
12 years ago

Ja, tågen är ofta försenade och man vågar inte gå på toaletten när man reser med ungarna längre, så tågens konkurrenskraft minskar ytterligare en bit. Iofs har tågens konkurranskraft jämntemot andra trafikslag rasat ända sedan avregleringen så detta utgör nog bara ett litet hack i den kurvan.

Svenne
Svenne
12 years ago

I Sverige ar det viktigt att reglerna foljs nar det galler andra an en sjalv. Medmansklighet far ge vika for regler. Paragrafryttare ar dock ofta de storsta bluffarna som gar i ett par skor. Detta ar min erfarenhet och asikt.

Erik Rune
12 years ago

”jämntemot”? Vad är det för ett ord? Syftar det kanske på ”gentemot?

Tobias
Tobias
12 years ago

Inte klokt gjort av sj nog för det är ett konstigt bolag men att sätta av en 11 årig p.g.a att hon inte hade biljett.
Man kan ju undra vad sj gjort om denna vänliga dam ifrån kumla inte hittat henne och tog hem henne (Liten Tjej 11 år behöver inte säga mer ) ni förstår nog vad jag menar om hon träffat på fel person men men … inte första gången sj tabbar sig lägg ner tid på att komma i tid istället

trackback

[…] Röda Berget, Annarkia, Kent Persson (m) blo…, ,Deepedition, Opinionsbloggen, Martin Mobergs […]