Det är i otrygghet och rädsla extremism ser ljuset.

I en debattartikel i Dagens nyheter redogör Reinfeldt, Birgitta Olsson och Beatrice Ask för hur de anser att samhället ska kunna förebygga extremism.

Artikeln är långt ifrån tydlig och verkar mer ge sken av en vilja att ta till krafttag.   Artikelförfattarna tycks famla i mörkret och resultatet blir att de skrapar på ytan i ett försök att komma åt extremistiska våldsverkare.

Med mera kontroll och övervakning  kan man i bästa fall få kunskap om  de  som idag vistas i miljöer som göder extremism . Då under förutsättning att man lyckats ringa in de miljöerna. Frågan är var hotet kommer ifrån.   Det är i den främlingsfientliga och islamofoba miljön som lett till mordbränder mot flyktingförläggningar och attacker mot invandrare och det är i den miljön våldsverkare och mördare som Lasermannen, Mangs och Breivik hämtat sin näring. Reinfeldt, Olsson och Ask likställer all slags extremism.

Hur har man tänkt förebygga att det är pojkar från socioekonomiskt utslagna miljöer som enligt Forum historias attitydundersökning är de som bär på de mest intoleranta attityderna? Med en politik som ökat klyftor och spätt på utanförskapet är det överhuvudtaget möjligt? Är det inte stället ett jämlikare samhälle där man även som sjuk eller arbetslös har möjlighet att klara sig utan att behöva ställa sig i kö hos socialkontoren som man bäst förebygger otrygghet, rädsla och behovet av syndabockar?

Media: Svd1 DN12 Ex1 AB1 Ekot Svt GP  & Svensson & JingeSebastian

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Heksann
Heksann
12 years ago

Just det! Därför krävs en politisk förändring.

magnus
magnus
12 years ago

De är riktiga idioter som föreslår en sådan sak. Mer avlyssning föder bara mer hat. Men inget förvånar numera. En regering som inte har några nya ideér i huvudtager. Bara mer skattesänkningar för de rika.

Alex
Alex
12 years ago

Trots att det oftast är handelsstudenter och andra elitister från överklassen som spränger bomber för jihad, skjuter ner människor för det heliga korståget eller organiserar nazisekter för raskriget så är det självklart, återigen vi från ”socioekonomiskt marginaliserade hem” som stämplas som potentiella extremister och antidemokrater och nu har ännu mer myndighetsövervakning att se fram emot…