Våren kom med ringduvan

Ett ringduvepar har byggt bo i granen bredvid altanen i år igen. Duvan ligger redan på plats och jag antar att det finns ett eller två ägg under henne. Förra året hade vi nöjet att följa bobyggandet fram till dess att fågelungarna var flygfärdiga och lämnade den trygga vrån i granen. Är det samma fågelpar eller ungarna som hittat tillbaks? Ett litet naturens under mitt i city som alla borde glädjas åt. Hoppas nu att vän av ordning inte river boet innan ungarna knackat hål på skalet och lärt sig flyga.

Varmaste dagen lovade Aftonbladet och så blev det. +12 i söderläge där duvan häckar. Värmen får fart på snösmältningen och det börjar bli dags att plocka fram cykeln igen. Bästa sättet att ta sig farm då gator och gångstigar flödar av vatten.

Man kan ju undra hur snöröjningen tänkt när de lämnade kvar jättehögar av snö mitt i gatan. Högar som blir  sotigare och sotigare av bussarnas avgaser.

Längre söderut regnar det men här skiner solen och snart är solen helt på vår planhalva. Inte många timmar kvar nu till vårdagjämningen och mörkret får ge vika för ljuset.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments