Är det personen eller politiken som fäller avgörandet ?

Vad hjälper det om man skulle tycka att Fredrik Reinfeldt är en trevlig person  om den politik han företräder är upp åt väggarna fel? I väljarundersökning efter väljarundersökning visar de rödgröna att de har ett klart övertag över alliansen.

Mars 2010: Vore det val i dag skulle de rödgröna ta hem en enkel seger. I samtliga mätningar som presenterats under mars månad utökar de rödgröna sin ledning. Som mest leder de med 9,1 procentenheter över regeringspartierna (Novus opinion), som minst med 5,0 procentenheter (Sifo). För alliansen är det bekymmersamt.(AB)

Vad gör då media? Jo de dissar Mona Sahlin genom att presentera en annan undersökning som visar  att förtroendet för henne är i dalande.  DN gnuggar händerna lägger sakfrågorna under bordet och förtränger  alliansens dåliga siffror i opinionsundersökningarna. Nu frågar jag. Är det person eller politik valet 2010 handlar om? Är det vilken person som blir statsminister eller det det samhälle den personen företräder som är avgörande? För mig är svaret givet. Hur är det ned dig?

AB 1, DN, SvD

Bloggat: JingeKulturbloggen, Peter Högberg, HBT-sossen Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] RFID, RFID-sändare, SL, Periodmärke, Färdbevis, Integritetskränkande, Access idg anna annarkia ilsemarie k&å loke röda-m scaber t Etiketter:Access, Färdbevis, Integritet, […]