Skademinimering, lojal press och tystnad .


Strategiska drag för att rädda skinnet samtidigt som allianskusinerna håller tummarna.

Annie Lööf  ägnar sig åt skademinimering genom att backa på några av de förslag som väckt debatt inom centern   medan Stureplanskompisarna  Fredrick Federly och Alexander Bard håller fast vid förslagen om månggifte och slopad skolplikt. Vad kan hon göra annat än att försöka balansera mellan falangerna för att nå rättning i leden?

Rent löjligt har nyliberalerna inom centern med Annie Lööf i spetsen försökt förklara vad liberalism är för att lägga locket på kritiken. Ett program som förordar månggifte, öppna gränser, slopad skolplikt och så lite statlig inblandning i människors liv som möjligt till fördel för marknadens välsignelse är inget annat än just nyliberalistisk idévärld.

Intressant att notera är att medias behandling av den öppna konflikt som råder mellan centerns olika falanger är förhållandevis mild jämfört med hur Håkan Juholt behandlades för ett år sedan.  Inget annat att vänta sig av en medievärld som företrädesvis spelar på alliansens planhalva.

En annan sak att fundera över är allianssyskonens tystnad. Sitter de på rummen i Rosenbad med korsade fingrar och hoppas på lyckat avslut? Utan centern inget nytt regeringsmandat.

Kristdemokraterna  vars socialkonservatism får sig en allvarlig törn av centerns nymornade nyliberalism om bl a månggifte säger inte ett pip. Hoppas kanske på överströmning av sympatisörer som kan rädda skinnet inför valet 2014?

Bloggat: Jinge, PeppratRödGrönt, Röda Berget

Media:  SvD, 1234, DN, 1 23, AB, 1 234, SR, GP, 1 2, SkD, 1 2,SVT,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Läs mer: Annarkia, Röda Malmö, Pepprat, Bilderblogg, Ronge, Staffan Danielsson, Mikael Andersson, Magnihasa, Dagens […]

trackback

[…] Peter Högberg undrar om det är över för Centern, Jinge skriver om Annie Lööf, Annarkia skriver om skillnaden mellan pressstormen mot Juholt jämfört med Lööfs västanfläkt, Ann-Sofi […]