Ska SD:s väljare ges ansvarsfrihet?


Drabbad av alliansens politik och frågan om ansvarsfrihet.

åkare En skylt på en långtradera som stod parkerad  väckte mitt intresse. Något som uppmärksammades av chauffören och som gav upphov till långt samtal.

Uppgörelsen mellan Alliansen och miljöpartiet om arbetskraftsinvandring gav som resultat lönedumpning och usla villkor för bl a byggnadsarbetare och lastbilschaufförer från andra länder som sökt sn utkomst i Sverige. Upprördheten hos den lastbilschaufför jag samtalade med gick inte att ta miste på. Så långt var jag med.

Allt eftersom samtalet fortskred blev chauffören mer och mer öppen och rädslan för att förlora jobbet gled snabbt över i en främlingsfientlighet som jag tidigare inte stått öga mot öga med.  Det var en argumentation som jag känner igen från Sverigedemokraternas valrörelse.

-Tiggare och flyktingar har lagt beslag på resurser som borde gått till skola och omsorg. Sverige kan inte ta emot alla flyktingar ensamt. Hjälpen ges bäst på hemmaplan.Dom tar jobben och våra barns framtid står på spel…

Att välfärden raserats är inte flyktingarnas eller tiggarnas fel. Skolans kollaps och riskkapitalisternas vinstjakt kan inte skyllas på flyktingar som söker en fristad i Sverige.

Välfärd kostar. Sänks skatten får det effekter.  Skyll inte på flyktingströmmar. Systemskiftet är Alliansens påfund.

Kan de som röstat på Serigedmokraterna, även om de inte delar chaufförens åsikter, ges ansvarsfrihet? Enligt min mening är det inte möjligt.

Att göra vuxna människor till offer på grund av den otrygghet som systemskiftet skapat är att föminska och omyndigförklara de som lagt sin röst på Sverigedemokraterna. Lägger man sin röst på SD är man också med och göder det partiets värdegrund.

Lägger man sin röst på ett rasistiskt parti är inte det i sig en rasistisk handling?

Media: DN123456, AB12, ETC12

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Per-Anders
9 years ago

Precis! Själv hamnar jag stundtals i diskussioner om varför SD fick så många röster. Många hävdar att SDs väljare inte är rasister och att de bara är oroliga för att förlora sina jobb. ”SDs väljare förstår inte vad de röstat på”, säger vissa. Jag menar att det är ingen hemlighet vad SD står för, främlingsfientlighet och rasism, vilket partiets företrädare visat i både ord och handling. Jag har själv många gånger konfronterats med SD-sympatisörer som inte drar sig för att i kränkande ordalag nervärdera invandrare. Tyvärr håller rasismen på att bli legitim, vilket kraftfullt måste bekämpas. Jag har länge saknat en debatt om vad människovärde, solidaritet och demokrati innebär. Det är dags för den nu.

Freja
9 years ago

Jag håller med! Att tro att de som röstat på SD är okunniga är ett förakt som jag inte går med på. Alla som röstar är vuxna och får ta ansvar för sina handlingar. Jag håller på att beta mig igenom SDs principprogram för att få en bild av vad de egentligen vill, och den bilden som växer fram är otäck! Den bilden får alla som röstade på dem ta ansvar för!