Ska SD:s väljare ges ansvarsfrihet?


Drabbad av alliansens politik och frågan om ansvarsfrihet.

åkare En skylt på en långtradera som stod parkerad  väckte mitt intresse. Något som uppmärksammades av chauffören och som gav upphov till långt samtal.

Uppgörelsen mellan Alliansen och miljöpartiet om arbetskraftsinvandring gav som resultat lönedumpning och usla villkor för bl a byggnadsarbetare och lastbilschaufförer från andra länder som sökt sn utkomst i Sverige. Upprördheten hos den lastbilschaufför jag samtalade med gick inte att ta miste på. Så långt var jag med.

Allt eftersom samtalet fortskred blev chauffören mer och mer öppen och rädslan för att förlora jobbet gled snabbt över i en främlingsfientlighet som jag tidigare inte stått öga mot öga med.  Det var en argumentation som jag känner igen från Sverigedemokraternas valrörelse.

-Tiggare och flyktingar har lagt beslag på resurser som borde gått till skola och omsorg. Sverige kan inte ta emot alla flyktingar ensamt. Hjälpen ges bäst på hemmaplan.Dom tar jobben och våra barns framtid står på spel…

Att välfärden raserats är inte flyktingarnas eller tiggarnas fel. Skolans kollaps och riskkapitalisternas vinstjakt kan inte skyllas på flyktingar som söker en fristad i Sverige.

Välfärd kostar. Sänks skatten får det effekter.  Skyll inte på flyktingströmmar. Systemskiftet är Alliansens påfund.

Kan de som röstat på Serigedmokraterna, även om de inte delar chaufförens åsikter, ges ansvarsfrihet? Enligt min mening är det inte möjligt.

Att göra vuxna människor till offer på grund av den otrygghet som systemskiftet skapat är att föminska och omyndigförklara de som lagt sin röst på Sverigedemokraterna. Lägger man sin röst på SD är man också med och göder det partiets värdegrund.

Lägger man sin röst på ett rasistiskt parti är inte det i sig en rasistisk handling?

Media: DN123456, AB12, ETC12

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

  2 comments for “Ska SD:s väljare ges ansvarsfrihet?

Comments are closed.