Knästatus efter fyra veckor. (2)

Snabbare framsteg den här gången.
Ända från dag 1 har det gått smidigare. Det gäller såväl böjlighet som styrkan i knät och hela benet.

Under dagens promenad tog jag vägen hem via garaget. Detta för att testa trappgång. Tänk att det gick att pendelgå, visserligen med en hand på ledstången och med en krycka i den andra handen. Det betyder att såväl lårmuskel som vad hämtat hem styrkan bra.

Gå nerför en trappa är betydligt svårare då knät belastas hårdare.

Skönt att omnistripsen lossnade. Micro-tejpen över ärret ska sitta 3-6 månader. Det blir att byta var eller varannan dag efter duschen. Micro-tejpen horisontellt är för säkerhets skull för att undvika att ârret inte spricker.

Enda kruxet är nattsömnen även om den bättrat sig de två senaste nätterna. Det beror troligen på att jag nu kan ligga på sidorna någon timma från och till. Hoppas det håller i sig. Nattvandra timme ut och in underlättar vare sig sårläkning eller återhämtningen.

Please follow and like us:

  2 comments for “Knästatus efter fyra veckor. (2)

  1. 13 januari, 2019 at 10:18

    Men, när jag hade ont i knät för några år sedan så kunde jag gå nedför men inte uppför. Nu var det inga större problem pga hissen, men så kändes det iaf utomhus där inga hissar finns,,,

    • 14 januari, 2019 at 17:49

      Vid artros är det typiskt att det blir problem med att gå nedför såväl en trappa som väg eller stig. Detsamma gäller efter en knäledsoperation med det undantaget att genom träning kommer det att fungera när knät läkt, muskler är på plats och med en böj över minst 100 grader.

Comments are closed.