Ship to Gaza fast i Aten.

Propagandan från Israel mot Ship to Gaza har nått himmelska höjder.

Kogödsel ombord ska enligt israelisk militär omvandlas till vapen att användas mot israeliska soldater när de bordar skeppen. Vem, tror på något sådant? Ship to Gaza har inbjudit pressen för att inspektera fartygen och intervjua passagerarna. Ett briljant motdrag för att tysta ryktesspridningen. Frågan är nu om båtarna kommer iväg. Det amerikanska skeppet hotades av kustbevakningen med dragna vapen när de var på väg att lämna hamnen i Aten i eftermiddag. Plötsligt svämmades mitt Twitterflöde över av textmeddelanden om vad som pågick i realtid:

PhilBlackCNN Phil Black

by ibnezra
Under threat of armed boarding, @USBoatToGaza The Audacity of Hope is following Greek Coast Guard back to port. #flotilla2#Gaza
På eftermiddagen kom också beskedet om att  Greklands säkerhetsminister Christos Papoutsis ha klargjort att det är förbjudet för fartyg att lämna landets hamnar, om slutdestinationen är Gaza. Detta ska även gälla för fartyg som seglar under utländsk flagg.

 

Maria-Pia Boethius skriver i ETC:
Igår tackade Israels premiärminister Netanyahu för att aktionen att stoppa Ship to Gaza utsträckts långt utanför Israels gränser och särskilt ville han tacka FN:s Ban Ki-moon, USA, EU och Greklands premiärminister Papandreo. I mina öron låter det som om han förödmjukar dessa stater och ”skvallrar”; bortom offentligheten har Israel fått all den hjälp de kunnat drömma om av FN, EU, USA och Papandreo!
Stämmer det har EUs fördömande av Israels blockad mot Gaza endast varit munväder.  Ord och uppmaningar får aldrig Israel att ändra sin politik genetemot palestinierna.  I Gaza fortgår förtrycket mot instängda palestinier utan att vare sig FN eller EU agerar. Ship to Gaza vars mål är att rikta världens blickar mot en folkrättsvidrig blockad  och ge palestinierna en strimma hopp tycks inte komma längre än till hamnen i Aten.  Frågan är om inte Israel och alla som bistått i försöken att demolera frihetsflottan till sist är de som står som förlorare.

uppdaterat 2 juli

Idag bekräftas uppgifterna från igår om att Ship to Gaza  stoppas i Grekland. Motivet och vem som ligger bakom är uppenbart för de flesta.
Media: SR DN, SVD , Dagen

Lästips

Bloggat: Röda Malmö

Media: AB1, DN12, SvD,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

7 comments for “Ship to Gaza fast i Aten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.