Aftonbladets publicering till nytta för vad?

Almedalen ligger om hörnet och vi minns hur Littorin avgick  under stor uppståndelse efter det att Aftonbladets reporter ställt frågor om sexköp.

Med tårar i ögonen hänvisade han till sina barns bästa allt medan han förnekade Aftonbladets uppgifter. Nu visar det sig att det fanns substans bakom Aftonbladets frågor. Man kan tycka vad man vill om sexköp men ett är säkert och det är att män med maktposition kan bli en säkerhetsrisk.

Varför Aftonbladet väljer att publicera uppgifterna om Littorin ett år efter att han avgått ur regeringen är en öppen fråga? Vill man visa att reportern som ställde frågan till Littorin hade på fötterna och därmed rentvå sig från beskyllningar om att ha farit med osanning? Eller finns det ett annat motiv? Har personligen svårt att se att det finns något politiskt sprängstoff i Littorins sexköpsaffär i dagsläget.

Lästips Pressetiska regler

Uppdaterat

Aftonbladet har stängt av alla länkningar till artiklar om Littorin med undantag för chefredaktörens artikel. Ett tekniskt fel eller en medveten handling?

Bloggat: MaryXJKrassman, Jinge, Zac,

Media: AB123456
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ;

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Zac
Zac
13 years ago

Vad är det som kommit fram som överhuvudtaget i någon mening skulle kunna styrka sexköpen av ”Anna”? Ingenting vill jag påstå.

Moralpanik och en smutsig kvällsblaskas politiska agenda är det enda jag ser.

Zac
Zac
13 years ago
Reply to  Zac

Nu är även chefred’s artikel bortplockad. Tittar man vilka som länkat så är övervägande delen mycket misstänksamma och kritiska vilket jag tror gjort att de helt sonika plockar bort alla blogglänkar. Så mycket för tredje statsmakten och en öppen debatt…

Undrar varför man väntade in Almedalsveckan? Det ryktades att artiklarna skulle publiceras imorrn, söndag, men då läckorna började bli besvärliga så släppte man allt redan idag.

annarkia
annarkia
13 years ago
Reply to  Zac

De räknade nog inte med den massiva kritiken.

Zac
Zac
13 years ago
Reply to  annarkia

Sant – och hur avklädda de är. Expressen skrev om hans sexchattande för ett år sedan… Så inte ens det är en nyhet. Någon sorts konstig hämnd till priset av att alla ser att det bara handlar om hämnd tror jag.

Mellin&Helin har en hel del att förklara… *nakna*

trackback

[…] om ämnet: Böhlmark – Högberg – Svensson – Krassman – Vilhelmsson – […]

Morgan
Morgan
13 years ago

Aftonbladets ” avslöjande” blev berget som födde en råtta. 20 års arbete med och kring medieforskning har i stort sett lärt mej det som Pierre Bourdieu så träffande skrivit: Medierna skapar ett allt större tomrum med sitt ständiga fyllnadsarbete.