SD ett parti i kris?


Sverigedemokraterna kom in i riksdagen som ett främlingsfientligt parti . Nu när masken har fallit och partiet visar upp sina rasistiska ränder så tycker vissa tydligen att det är bra.

Ser man till sverigedemokraternas väljarbas är det inget att förundras över att det partiet ökat sitt inflytande i väljarkåren. Varslen duggar tätt och tidningarna är fulla med krisrapporter om läget i EU och USA. Här hemma säger Borg och Reinfeldt att ekonomin är stabil samtidigt som arbetslösheten ökar och närmar sig nya rekordhöjder.

SD: attraherar i första hand män som inte har någon eftergymnasial utbildning. Just den grupp som drabbas värst av varselvågen.  Inte för att SD har något att erbjuda då det gäller att säkra jobben men oron för jobb och framtiden kan ta sig uttryck i missnöjesröstning.

Sverigedemokraterna har fått en enorm exponering i media på grund av att ledande politiker inom SD visat att  främlingsfientlighet  inte är tillräckligt för att beskriva det partiet. Erik Almqvist och Kent Ekeroths öppna rasism,  beväpningen med järnrör  och nu senast Lars Isovaaras  falska beskyllningar och  grisiga  uppträdande  är några händelser  som givit rasismen och hatet  inom SD ett ansikte.

Ett pressmeddelande från Sverigedemokraternas kansli som var avsett att rädda Isovaara. När det blev uppenbart att rökridån och falska beskyllningar inte kunde dölja att Isovaara glömt sin väska på krogen och inga invandrare var boven i dramat fick han lämna sin plats i riksdagen. Fortsätter de ledande inom SD på det här viset kommer flera stolar snart att gapa tomma inte bara ute i kommunerna också i riksdagen.

SD har uppenbara problem med sin medlemskader. Nu ska en person tidigare  dömd för förtal ersätta Isovaara i riksdagen.

 

Bloggat: Svensson, Röda Malmö, Jinge, M Moberg

Mer i media: HD1, 2, 3, 4, Brand,AB1,2,3


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Bloggat: Moberg, Leines, Kjellberg, Annarkia, Röda Malmö, Borgarmedia: GP1, 2, 3, SVD1, 2, 3, 4, HD, AB1, 2, 3, Läs även andra bloggares […]