Klimatmötet en väckarklocka?


Klimatmötet skapar rubriker. För hur länge?

Ny forskning visar att uppvärmningen går snabbare än väntat och att höjningen havsnivåerna går snabbare än väntat.

Havsnivåerna har stigit 60 procent snabbare än vad FN:s klimatpanel IPCC har spått, visar en utvärdering som flera forskare presenterar i samband med klimatmötet i Doha. (DN)

Det kommer att skapa stora problem för städer som ligger nära havet i södra Sverige. Har en stad som Göteborg överhuvudtaget tagit hänsyn till stigande havsnivåer?Det byggs glatt runt  Norra Älvstranden utan minsta eftertanke.  Visst är det tjusigt att bo så nära city och mysigt att ha en egen kaj att vandra på.  Idag!  Om några decennier räcker kanske  inte de chica  1000-kronors  stövlarna av märket Hunter om man ska ta sig fram torrskodd. om sisådär 50-100 år?  Rubrikerna som oroar försvinner så snart mötet i Doha är över.

V Storgatan i Jönköping, januari 2010

Extremväder är oftast kortvariga och det är så lätt att förtränga varningssignaler.  Men inte ens den mest inbitne klimatförnekare lär kunna blunda för att något är på väg att hända, att allt inte står rätt till om SMHI;s senaste prognos om vargavinter så snart efter den förra slår till.

Det kan bli ett långvarigt besök av vintern, visar det sig, och det har med NAO att göra. Tryckfördelningen över vår del av jordytan talar just nu för bestående kalla vindar, skriver Mattias Lind i ett detaljerat blogginlägg på SMHI:s hemsida.(DN)

En höst med regn och åter regn , fuktigt och trist  och på det smällkall vinter. Hur påverkas vi av sådant väder?

Lästips:”Centrala stan blir svårbebodd”, GP

Media: DN1,2,3, AB1 ,2 ,3, SvD1,GP1,2,3, SvD2,3,4,


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

4 comments for “Klimatmötet en väckarklocka?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.