SD ett fascistiskt och rasistiskt parti i ny kostym.

Sverigedemokraterna är ett enfrågeparti med rötter i mörka vatten (1) . Ett fascistiskt och rasistiskt parti klätt i ny kostym representerande en neofascism i tiden.

Under veckan som gått visade vikarierande partiledare Mattias Karlsson partiets rätta ansikte. Hotade att fälla varje regerings budget som inte faller deras främlingsfientliga politik i smaken.

Sveriges stats- och finansminister tog bladet från munnen och kallade det Sverigedemokratiska partiet neofascistiskt.

En ny fascism firar triumfer i Europa. Det gäller inte minst Sverigedemokraterna, som avancerar i ett land där fascismen hittills har varit svag. Dagens begreppsförvirring måste upphöra och det är dags att benämna SD korrekt i det offentliga samtalet, skriver historikern och journalisten Henrik Arnstad. (DN)

Henrik Arnstad redogör i DN för hur neofascismen mejslats fram och klätts i nytt språkbruk. Det är en fascism vars mål är att avskaffa det pluralistiska och multikulturella samhället till förmån för ett etniskt homogent samhälle. Nog känns det målet igen genom Sverigedemokraternas tal om homogen kultur och krav på absolut assimilering. Enligt SD kommer Sverige att degenereras p g av invandringen. Vad är det om inte fascism!

Det blir pinsamt när SD:s partiföreträdare försöker sprida dimridåer och avkräver ursäkter när de benämns fascister. Offerkoftan torde vara söndersliten vid det här laget. Gråter  dessutom krokodiltårar över att inte bli inbjuden till samtal av riksdagens partier. Lena Mellin slår huvudet på spiken när hon ryter till:

Inte i en enda parti­ledardebatt har Jimmie Åkessons inlägg mötts med kompakt tystnad. I veckans budgetdebatt fick Oskar Sjöstedt (SD) svar på tal hur många gånger som helst.

Någon rätt att delta i andra samtal finns inte. Inte för något enda riksdagsparti.

Sverigedemokraterna har också den egendomliga inställningen att 12,9 procents väljarstöd ger dem rätt till inflytande. Även det är en missuppfattning av stora mått.

Under den förra mandatperioden hade Socialdemokraterna stöd av 30,7 procent av väljarna. Men inte ens det, mer än dubbelt upp jämfört med SD i dag, räckte till makt och inflytande.(AB)

När de borgerliga partierna står och trampar och Kinberg Batra talar om höjt tonläge när finans- och statsministern håller SD för fascistiskt, kan det mycket väl slå tillbaks på dem själva.

De journalister som spått framgång för SD under nyvalet rekommenderar jag att ta en titt på hur det gick för sverigedemokraternas syskonparti i Nederländerna efter att ha fällt regeringens budget och nyval utlysts. Som sagts, Nerderländerna ligger inte så långt bort.

Media:DN123, Syds

Andra om , , , ,

1. ett parti med rötter i nynazismen och den rasistiska skinheadskulturen

Please follow and like us:

  5 comments for “SD ett fascistiskt och rasistiskt parti i ny kostym.

 1. 8 december, 2014 at 13:23

  Jag tycker det känns väldigt bra att Löfvén talar klarspråk om SD och kallar partiet vid dess rätta namn. Jag har tidigare saknat den tydligheten från s-håll. För övrigt tycker jag partiledarnas uttalanden kring regeringskrisen börjar bli lite väl tjafsiga. Exempelvis tror jag knappast Fridolins och Lööfs debatt i gårdagens Agenda lockar över några SD-väljare till C eller MP. De levererade bara en massa tomma taktikfloskler som de lärt sig på sina mediautbildningar. Jag hoppas socialdemokraterna ser möjligheterna som nyvalet ger och pedagogiskt förklarar för väljarna vad ett eventuellt SD-samhälle skulle innebära för vanligt folk.

  • 8 december, 2014 at 16:27

   Tråkigt att modet att hålla SD för vad de är resulterat i en akademisk diskussion om fascism som i sig lägger dimridå över den fientliga och rasistiska politik SD står för.

 2. T Lindholm
  8 december, 2014 at 17:52

  Vad jag har hört i min bekantskapskrets och lite överallt ,är att folk i gemen är förbannade på sveket från Alliansen och SD. Man röstade bort Alliansen i Valet från den makt dom hade, men det visar sig att dom fortfarande är kvar och “tjafsar”…!
  Folk är förbannade för
  att massor med viktiga saker nu uteblivit som man har sett fram emot skulle bli bättre. Men mest förbannade är folk
  över den lekstuga och omogna attityd och frånvaro av ansvar som SD och
  Alliansen nu demonstrerat – ett beteende där de värnar om sig själva,
  inte Sverige.

  Låt oss inte heller glömma att det var SD:s_ egen_ budget som dom totalt sket i, tvärtemot alla deras löften,( utom SD:s hjärtefråga förstås Invandringen),,,,, som dom i hela Valrörelsen talade om …!? Uppenbarligen var det inte värt ett skit.. Det skall bli intressant att se vad Svenska Folket ,och inte minst Pensionärerna tycker om detta, och Pensionärerna är många..

  Jag kan inte i min vildaste fantasi tro att Folket skulle vara så jä-la korkade att de lägger sin röst på någon av Allianspartierna eller på SD i större utsträckning än i förra Valet,,,då blir det ju ingen förändring från den Allianspolitik som vi hade,,,snarare mycket värre….. För det var ju den vi ville få bort enligt Valresultatet i September..!?

  • 8 december, 2014 at 18:06

   “Jag kan inte i min vildaste fantasi tro att Folket skulle vara så jä-la korkade att de lägger sin röst på någon av Allianspartierna eller på SD i större utsträckning än i förra Valet,,,då blir det ju ingen förändring från den Allianspolitik som vi hade,,,snarare mycket värre….. För det var ju den vi ville få bort enligt Valresultatet i September..!?”

   Precis så! Med tanke på att M Karlsson drog upp gardinen och så tydligt visade att SD är ett enfrågeparti och i ett nafs blåste iväg alla vallöften är det svårt att se annat än att följden blir strömavhopp. Kvar står då den hårda kärnan med lång näsa.

Comments are closed.