SD ett fascistiskt och rasistiskt parti i ny kostym.

Sverigedemokraterna är ett enfrågeparti med rötter i mörka vatten (1) . Ett fascistiskt och rasistiskt parti klätt i ny kostym representerande en neofascism i tiden.

Under veckan som gått visade vikarierande partiledare Mattias Karlsson partiets rätta ansikte. Hotade att fälla varje regerings budget som inte faller deras främlingsfientliga politik i smaken.

Sveriges stats- och finansminister tog bladet från munnen och kallade det Sverigedemokratiska partiet neofascistiskt.

En ny fascism firar triumfer i Europa. Det gäller inte minst Sverigedemokraterna, som avancerar i ett land där fascismen hittills har varit svag. Dagens begreppsförvirring måste upphöra och det är dags att benämna SD korrekt i det offentliga samtalet, skriver historikern och journalisten Henrik Arnstad. (DN)

Henrik Arnstad redogör i DN för hur neofascismen mejslats fram och klätts i nytt språkbruk. Det är en fascism vars mål är att avskaffa det pluralistiska och multikulturella samhället till förmån för ett etniskt homogent samhälle. Nog känns det målet igen genom Sverigedemokraternas tal om homogen kultur och krav på absolut assimilering. Enligt SD kommer Sverige att degenereras p g av invandringen. Vad är det om inte fascism!

Det blir pinsamt när SD:s partiföreträdare försöker sprida dimridåer och avkräver ursäkter när de benämns fascister. Offerkoftan torde vara söndersliten vid det här laget. Gråter  dessutom krokodiltårar över att inte bli inbjuden till samtal av riksdagens partier. Lena Mellin slår huvudet på spiken när hon ryter till:

Inte i en enda parti­ledardebatt har Jimmie Åkessons inlägg mötts med kompakt tystnad. I veckans budgetdebatt fick Oskar Sjöstedt (SD) svar på tal hur många gånger som helst.

Någon rätt att delta i andra samtal finns inte. Inte för något enda riksdagsparti.

Sverigedemokraterna har också den egendomliga inställningen att 12,9 procents väljarstöd ger dem rätt till inflytande. Även det är en missuppfattning av stora mått.

Under den förra mandatperioden hade Socialdemokraterna stöd av 30,7 procent av väljarna. Men inte ens det, mer än dubbelt upp jämfört med SD i dag, räckte till makt och inflytande.(AB)

När de borgerliga partierna står och trampar och Kinberg Batra talar om höjt tonläge när finans- och statsministern håller SD för fascistiskt, kan det mycket väl slå tillbaks på dem själva.

De journalister som spått framgång för SD under nyvalet rekommenderar jag att ta en titt på hur det gick för sverigedemokraternas syskonparti i Nederländerna efter att ha fällt regeringens budget och nyval utlysts. Som sagts, Nerderländerna ligger inte så långt bort.

Media:DN123, Syds

Andra om , , , ,

1. ett parti med rötter i nynazismen och den rasistiska skinheadskulturen

5 comments for “SD ett fascistiskt och rasistiskt parti i ny kostym.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.