En stark vänster enda garanten mot högerpolitik.

Jan Björklund klargjorde direkt efter att regeringens budget röstats ned med hjälp av Sverigedemokraterna att Alliansens mål var att tvinga Löfven att avgå för att bana väg för sin egen återkomst till regeringsmakten.

Kinberg Batra stod i startgroparna redo att inta Rosenbad. Det bara efter att väljarna sagt nej till fortsatt allianspolitik för mindre än tre månader sedan. Vilken besvikelse för de borgerliga  partierna när Stefan Löfven satte ned foten och  aviserade nyval.  Nu får vi väljare chansen att säga vårt. Även om skillnaderna mellan alliansens och regeringens budgetar förefaller små finns  viktiga skillnader.

Vad Alliansen med stöd av Sverigedemokraterna sa ja till var fortsatt ökade klyftor, en arbetslöshetskassa som kastar ut de som mister jobbet i otrygghet och beroende av försörjningsstöd för sin överlevnad,  cancersjuka och andra svårt sjuka ska jobba om de inte blir friska i stipulerad tid, en skola som tappat styrfart  och en sjukvård som går på knäna och förtur för de som kan betala för att nämna några saker.

Detta kommer Alliansen att försvara, kanske med den smutsigaste valkampanj vi hittills skådat. En kampanj som  började när Annie Lööf avkrävde en ursäkt från Stefan Löfven och fortsatte att sprida desinformation om friskole- och pensionsöverenskommelsen som skäl till att hon och hennes vänner i Alliansen aldrig greppade Stefan Lööfs utsträckta hand.  Betänk att alliansen ställda inför Sverigedemokraternas hot om att fälla varje budget som inte anpassas till deras invandringspolitik,  räknar med S-stöd. De tar inte emot Löfvens utsträckta hand när han är statsminister. Men de begär den om han hamnar i opposition.

I stället för blocköverskridande samarbete kan vi nu  hoppas på att vänster ställs mot höger i politiken. I ett samhälle där klyftorna vidgats skulle ett samarbete i mitten vara förödande. Det är ett samarbete som blundar för att det finns olika klassintressen inom politiken.

Det blir nyval. Ett bra beslut!

Nu gäller det att visa var skåpet ska stå! Enda sättet att sätta stopp för en borgerlig regering eller att Sverigedemokraterna från inflytande över politiken är en stark vänster med ett så stort vänsterparti som möjligt

Media: DN123

Andra om  , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Sune
Sune
9 years ago

Visst är en stark vänster enda garanten mot högerpolitik. Detta är ganska självklart eftersom antalet riksdagsplatser är begränsat. På samma sätt är en stark mitt en garant mot extremism…