Säpos agenter på hemligt uppdrag.

Det är svårt att låta bli att le när man ser vad Säpo nu ställt till med. En hejdundrande fest med James Bondkänsla.

En fest för 5 miljoner som också den bokförts fel och finansierats av skattebetalarnas pengar.

Projektledarna sparade inte på krutet för att få till den rätta stämningen. Festen hölls i en festlokal vid Nacka strandsmässan, det fanns flera spelbord med croupier där säpomedarbetarna kunde spela blackjack med låtsaspengar. Storbandsorkestern Ambassadour, kända som Nobelsfestens husband, uppträdde i smoking och spelade Bondmusik. Nummerhållarna på middagsborden var i form av en James Bond-siluett i plast.

Under festen uppträdde dansare från gruppen Bounce i ett James Bond-inspirerat dansnummer med skuggsiluetter mot en fond liknande de i filmerna.(DN)

Säpos agenter borde ha serverats soppa och skorpa istället för festmiddag och artistuppbåd med tanke på så lite de uträttat. Inte en endaste endaste spion värd namnet  har fastnat i deras garn.  Stig Berglind var det israeliska säkerhetstjänsten som tipsade om. Trots direktkontakt med FRA så har fångsten varit tunn.

Så vad sysslar Säpoagenterna med egentligen med nuförtiden sedan åsiktsregistren strängeligen förbjudits ?  Kanske bäst att de får hålla på med rollspel och ikläda sig James Bonds skepnad än att de släpps lösa på stan. Då kan vad som helst hända. I Göteborg övertolkades ett telefonsamtal och oskyldiga  stoppades in i häktesförvaring innan misstaget kunde klaras upp.

Media: AB, DN, GP SvD 1, SVT, SR,


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Anton
Anton
11 years ago

Ännu ett av Reinfeldts ”enskilda fall”?

trackback

[…] Inget S-besked om vårdvinster, signerat kjellberg, Lindqvistiska – Offentlig upphandling, annarkia – Säpos agenter på hemligt uppdrag, DN – Generaldirektören: Vi hade inte koll på momsreglerna, SVD – Säpofest […]

trackback

[…] annarkia – Säpos agenter på hemligt uppdrag, driva eget – Christina Lugnet får sparken, Under den lugna korkeken, MM, HAX, Norah4you, […]