Allt fler fall bildar mönster.

AP-fond, Tillväxtverket, Näringsdepartementet, Stiftelsen för strategisk forskning, Säpo, FRA med fingrarna i syltburken. Och se´n?

”Trots flera avslöjanden om vidlyftig representation, dyra konferensresor och fester för miljoner menar statsminister Fredrik Reinfeldt att det rör sig om enskilda fall och inget systemfel.” (DN)

Avslöjande avlöser varandra. Igår var det Säpos fest med agent 007 tema som fick många av oss att kippa efter andan och undra hur det är ställt. Idag är det FRA:s festivitas som  slår igenom mediebruset. Ännu en myndighet som hanteras ovarsamt med våra dvs skattebetalarnas pengar. Inget att förundras över  kan tyckas.  Personalen på FRA ska övervaka oss medborgare. På något sätt stå över oss andra. Vem söker sig till ett sådant jobb kan man ju undra? Eller snarare lånar sig till en sådan uppgift?

Inte är det några enskilda fall det handlar om när myndighet efter myndighet stoppat fingrarna i syltburken. Allt fler fall bildar ett mänster som pekar på en osund kultur.   Var ligger ansvaret?

Vi får inte glömma att myndigheternas huvudman är regeringen.  Är det inte dags att öppna ögonen nu och titta över såväl regelverk som möjligheten att införa ett tjänstemannaansvar . Men först av allt måste  samtliga myndigheter granskas och då inte bara fester för personalen utan verksamheten som sådan.

Nåja nu har inte alla myndigheter lyxfester för sin personal. Nog är det skillnad på folk och folk alltid. Lena Mellin skriver:

Att hemtjänstens kvinnliga anställda skulle festa upp en tiondel av anslagsökningen finns inte på kartan.

Inte heller att kalaset skulle kosta 5 300 kronor per person.

När myndighets-Sverige partajar är det ”vi och dom”, de däruppe och de där nere.
”Follow the money” – följ pengarna – ­sade Deep throat till Water­gateavslöjarna Woodward och Bernstein. Gör man det får man ­veta vilka som räknas – och vilka som inte gör det. (Lena Mellin, AB)

Media: AB

Bloggat: Martin Moberg , Kulturbloggen, Annika Högberg, AR,   Aftonbladet ledare


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Börje Andersson
Börje Andersson
11 years ago

Inget ursäktar slöseri. Men titta också på hur kommunerna hanterar sina pengar. Hur många sportarenor till exempel har blivit alldeles för dyra? Hur ineffektivt sköts inte en del förvaltningar?

trackback

[…] Bloggat: Annarkia, Läs även andra bloggares åsikter om Lars Vilks, Islamofobi, Terrornoja, Mordplaner, Brott, […]