Sahlgrenska och ett kroppsminne som spökade. (2)

Har vi kroppsminne?

Att döma av min reaktion idag är det så. Var jag är? På Sahlgrenska sjukhuset i väntan på en ultraljudsundersökning.

Sahlgrenska är förknippat med tidigare starka upplevelser som jag tror triggade när jag gick in genom huvudentrén.

Sahlgrenska är  ett universitetssjukhus som är enormt stort. Här har nya varsel lagts om neddragningar som kommer att drabba vissa undersökningar och operationer samt personal. Det handlar om nedskärningar på ett sjukhus som redan är hårt ansträngt. Hur det kommer att påverka patientsäkerheten vågar jag inte tänka på. Hur länge/långt ska detta få fortgå/gå?

Privatiseringar har eroderat den offentliga vården och jobbskatteavdragen har skapat hål i statens och regionernas finanser. I Västra Götalandsregionen har vi fortsatt borgerligt styre. Vad det betyder torde var och en förstå.

Vad gäller min undersökning gick allt väl och allt såg ut att vara okej så långt. Det betyder troligen att narkosläkaren ger  klartecken för operation av mitt knä. Kanske var det insikten om det utfallet som satte igång reaktionen idag och inte kroppsminnet.

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Jinge
5 years ago

Jaha, de ska karva i tanten igen. Det låter inte så kul, men du har en olycksbroder här i 08. Jag är numera ”flyttad” till Huddinge sjukhus för att de ska ta ställning till om de ska karva i gubben. Det är ju fan att man inte är 17 år hela livet… :-I Hoppas att de får ordning på ditt knä en gång för alla !!