Primärvård i kris?

Modernitet eller rätt och slätt nedskärning?

Hyrläkare som avlöser varandra och nu uppmaning om att ses online. Ny läkare varje gång. Noll uppföljning.

Dags att byta och lista mig på annan mottagning!?

Det har varit på gång ett bra tag nu. M gjorde det i somras. Jag har dröjt av en rad anledningar. Gångavstånd är en, sjuksköterskorna en annan.

Men det är inte okej att jag tvingades ta kontakt och begära att bli uppringd av läkare för besked om de prover som togs efter ändrad medicindos som reglerar sköldkörteln. Visst kan jag läsa och tolka värdena som skrivs in i journalen på nätet. Men dialogen med läkare om hur jag ska gå vidare saknades.

Efter visst motstånd från grindvakten, den sjuksköterska som tar emot samtal lät hon meddela en ny hyrläkare om mitt önskemål. Han ringde upp och konstaterade som jag att dosen Levaxin borde justeras igen. Det blev ny ordination och nya prover om fyra veckor.

Ser med spänning fram emot vad som sker den här gången. Det är ju tyvärr en viss omsättning av hyrläkare på Tuve vårdcentral. Risken finns att jag faller mellan stolarna än en gång och att min sköldkörtel hamnar i kläm och inte får den draghälp den behöver.

Kan konstatera att när jag läser igenom dessa rader så borde det finnas ett enkelt svar på frågan jag ställde i början av inlägget i synnerhet då ”incidenten” ovan inte är en isolerad företeelse. Tråkigt då Tuve vårdcentral tidigare haft bra läkare. Systemet med hyrläkare är ett otyg. Vad jag hört är det systemet på avveckling i vår region. Hoppas man lyckas med den intentionen.

 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments