S stängde dörren om Almedalen

Du som inte var där, vad minns Du av politikernas kollovistelse i Almedalen?

Stefan Löfven blev siste partiledare att hålla tal under Almedalsveckan. Politikernas eget sommarkollo, politikerveckan i Almedalen  är över. Ett jippo för de närmast sörjande omsvärmade  av PR- folk och journalister. Säkert en häftig upplevelse för de som är där. För oss andra en marginell händelse. De flesta ögnar nog förstrött igenom ingressen på de artiklar som skrivs om talen . Många kanske inte ens uppmärksammar rubrikerna.

Trots mitt intresse för politik är det inte mycket jag minns. Få se nu.

Jimmie_byxa-257x300Visst avslöjades Sverigedemokraterna med fingrarna i hatsajten Avpixlat strax före Almedalsveckan. Det visade sig att Kent Ekerot håller koll på den sajten och om det har partiledaren, Jimmy Åkesson ingen mening. SåSD_kruka-123x300 var det med den nolltoleransen mot rasism. Ungdomsförbundet vänslades dessutom med högerextremistiska grupperingar från Europa mitt i Almedalen. Nåja när det gäller SD tycks ränderna aldrig suddas ur.

Fredrik Reinfeldt anklagade Stefan Löfven för att inte markera mot Sverigedemokraterna och försökte göra antirasism till regeringsfråga. Stefan Löfven å sin sida gjorde en kraftig markering mot rasism och kallade rasism som tidlös skit. Bra gjort av Löfven.   Rasism är alltid rasism.

Stefan Löfvens tal såg jag andra halvan av  och blev övertygad om att där stod Sveriges nästa statsminister. Inte för att jag kommer att lägga min röst på S men jag ser gärna att Stefan Löfven  sparkar ut alliansen från Rosenbad innan allt vad tidigare generationer byggt upp rivs ner och säljs ut till riskkapitalister. Stefan Löfvens tal gav förmodligen  många sossar råg i ryggen.

Det blir spännande att se hur socialdemokraterna kommer att lösa regeringsfrågan nu när Jonas Sjöstedt ställt ultimatum om att V inte kohandlar om vinster i välfärden. De ska bort . Punkt! Löfven å sin sida andades inte ord om vare sig vården eller vinsterna i sitt tal.

Länkarna lånar jag av Jinges inlägg  på bilderblogg.se –” Äntligen är Almedalssåpan över.”

Illustrationer: Erik Rune

Media:ab1234 sr12345 svd123456 dn12345

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , & M Moberg

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
T Lindholm
T Lindholm
10 years ago

Sedan att Löven inte tog upp den Totalhavererade Sjukförsäkringen, och med alla Människoöden bland Utförsäkrade, och vad detta har fört med sig, är märkligt..!?