S-kongressen kommer med våren?


I morgon börjar S-kongressen i Göteborg. På söndag är den slut och på tisdag börjar våren

SMHI lovar vårvärme med temperturer upp till 18 grader.  Om S-kongressen bereder väg för en ny vår,  bildligt talat återstår att se.

Mångas förhoppningar är knutna till S-kongressen. Nu gäller det om det största oppositionspartiet och Sveriges största parti ska få vind i seglen och återta regeringstaburetterna efter en lång mörk höst med alliansens politik. En politik liksom jetströmmen skapat ett kallt ogästvänligt Sverige.  Personligen hoppas jag att kongressen säger nej tiill vinst i välfärden. Allt för många har fått betala ett alldeles för högt pris för alliansens privatiseringsvurm. 175 motioner om vinster i välfärden har lämnats in enligt GP.

Göteborgs partidistrikt motionerar om att man vill ”låta utreda och presentera förslag för att så långt det är möjligt förhindra vinstuttag”.

Man vill också att kommunerna vid upphandling av välfärdstjänster ska få möjlighet att bara vända sig till nonprofitorganisationer. (GP, papperupplagan 2 april)

Kongressen kommer att hårbevakas och genomlysas med blåslampa av den borgerliga storstadspressen. Medias makt är stor.   Göteborgs Postens söndagsbilaga har en vinkel som inte kan missförstås. Samtidigt som de skriver om att Mona Sahlin  inför valet 2010  sa att Göteborg var socialdemokraternas skyltfönser beskrivs Göteborg med rätta  som en delad stad med ökande klyftor. Inte med ett ord informeras om att alliansens politk i Rosenbad ökat på de klyftorna. Försämrad a-kassa, utförsäkringar av svårt sjuka har ökat behovet av försörjningsstöd. Det är en verklighet som Göteborgs Posten väljer att bortse ifrån.

De flesta artiklar i Göteborgs Posten  av intresse kan endast läsas om man betalar. I dagens GP är det dock fritt fram att läsa en debattartikel skriven av alliansen i Göteborg med den försåtliga rubriken ”Sprickorna i skyltfönstret blir allt större”. Om nu någon till äventyrs inte sett det så är GP en av regeringens trognaste megafoner i synnerhet på ledarsidan. Där fanns exempelvis häromdagen en kortare notis om riksdagens beslut om att förbjuda sms när man kör bl och en liten applåd för beslutet. Inte ett ord om att det var oppositionen som drev igenom beslutet.

Lästips: 10 hårda bud för socialdemokratin, Göran Greideri AB
Relaterat i media: DN1, 2, SvD1,2,3, AB1,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,


 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
S-kongress | RASMUS LENEFORS
11 years ago

[…] att läsa: Annarkia l Högbergs tankar l Karin Pettersson l Martin Moberg l Mikael Andersson l Roger Jönsson l Röda […]