Mittfåran och jobben, Löfvens vägval?

Stefan Löfvens löfte om att halvera arbetslösheten i öppningstalet  vid S-kongressen skakade om borgerliga debattörer

Kent Persson moderaternas pressekretaterare fick frossa och pep till om luftslott. Stefan Löfven parerade i Aktuell och kastade tillbaks den smockan på regeringen.
Stefan Löfven vill göra Sverige bäst i klassen igen och se till att vi får den lägsta arbetslösheten i EU. Det innebär en halvering av antalet arbetslösa. Idag går   427 000 dvs 8,2% av den arbetsföra befolkningen går utan jobb. Österrike här det land som har lägst med 4,7%.

Visst är det så att det är lätt att sätta upp mål men svårare att visa hur de ska nås. Nog måste det mer till än stimulans för småföretag och innovationer för att skapa riktga jobb. Morgondagen bjuder kanske på mer konkreta åtgärder. Vågar sätta en peng på att det blir betydligt vassare än regeringens satsning på jobbcoacher som låter arbetslösa stöpa ljus & tar ut miljonvinster på en verskamhet som inget annat är än rena bluffen.

Stefan Löfven pekade tydligt ut socialdemokratins vägval då han markerade såväl åt vänster som höger. Där börjar bli en aning trångt och helt säkert är det inte att socialdemokratin får stjärterum i den fåran. .Och därmed inte givet att flörten med storstadsväljarna går hem.

Nu är inte sista ordet sagt från Stefan Löfven. Först efter det att kongressen valt Stefan Löfven till partiledare för socialdemokraterna får vi höra hans linjetal.  Vågar gissa på att vi kommer att känna igen Mona Sahlins intentioner i det talet.Frågan är om det kommer finnas något av Håkan Juholts tonläge om socialdemokratin som en social demokrati i betydelsen att frihet inte kan uppnås utan jämlikhet och solidaritet?

Media: AB1, 2,3, DN1,2,3,4, SvD1,SR1,2,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Jan S Sjöberg
11 years ago

Tänk om alla ”arbetslösa” 65-69 år anmäler sig till AF enligt moderaternas krav på att alla arbetar till 70. Då blir det över en miljon arbetslösa. Häftigt! Fniss.