Rent mjöl i påsen hjälper det?

 Nu är det på väg att hända som så många av oss varnade för då riksdagen klubbade igenom FRA-lagen. Ändamålsglidning.

FRA skulle sas det endast få spana på utländska hot. Utan att darra på ribban  föreslår nu högerregeringens justitiedepartement att även Säpo och Rikskriminalpolisen ska tillgång till signalspaning.

Jag avskyr terrorism men hur ska den kunna förebyggas genom att ge Säpo tillgång till  signalspaning. På vem då? Oss allihop för säkerhets skull?

Nu föreslås Säpo och Rikskriminalpolisen få möjlighet att inrikta signalspaningen i syfte att ”kartlägga strategiska förhållanden avseende internationell terrorism och annan grov gränsöverskridande brottslighet som kan hota väsentliga nationella intressen”, som det står i promemorian.

– Det blir inte möjligt att leta efter en speciell person, säger Ask (SvD)

Vad är det för dimridåer Ask lägger ut? Inte möjligt att leta efter en speciell pers0n.? Slutresultatet av spaningen måste väl i rimlighetens namn ändå leda till att personer ringas in. Då kan det mycket väl bli så att  även den som inte har något att dölja kommer att ha allt att frukta. När sociogramen läggs kanske Du helt ovetandes råkar befinna dig i enligt Säpos sätt att se det fel umgängeskrets.

Övervakningssamhället breder ut sig och vem ska härnäst få till gång till FRA:s signalspaning och för vilket syfte?

Bloggat: Magnihasa, Beelzebjörn, Kulturbloggen, M Moberg

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Martin
Martin
12 years ago

Har man ingen som helst ambition att undanröja terrorismens orsaker(globala orättvisor). Då finns bara säkerhetspolisens hårda känga att tillgå.