Reinfeldt blundar för miljön.

Reinfeldt påstår  att Alliansen har Sverige världens bästa miljöpolitik. Något som inte alls överensstämmer med verkligheten.

Enligt Climate Action Networks senaste klimatranking har miljöpolitiken I Sverige  sackat efter under Reinfeldts tid som statsminister:

Generell klimatpolitik
2007 – Sverige ligger på tionde plats.
2012 – Sverige ligger på trettiofjärde plats.

Internationell klimatpolitik
2007 – Sverige ligger på sjunde plats
2012 – Sverige ligger på fyrtioandra plats.

När Fredrik Reinfeldt talar om miljön är det bara munväder. Sanningen är den att Reinfeldt inte bryr sig om miljön.

   Fredrik Reinfeldt är en av orsakerna till att det pågående klimatmötet i Durban, Sydafrika, är så viktigt. Som dåvarande ordförande för EU bidrog han nämligen till att sjabbla bort klimatmötet i Köpenhamn för två år sedan.

Den gången blev det inget nytt klimatavtal. Mötet bröt samman. Till stor del på grund av Reinfeldts och EU:s bristande ledarskap.

Den här gången åker Reinfeldt inte ens till förhandlingarna. Sveriges miljöengagemang är på dekis. (AB)

Än en gång verkar det som ett nytt  klimatavtal skjuts  på framtiden och 2010-talet blir ett förlorat decennium när det gäller att vidta nödvändiga åtgärder för att stoppa klimatförändringen. Nästa år upphör Kyotoavtalet och först 2015 tror man att ett nytt avtal kan undertecknas för att sedan börja gälla från 2020. Vad som ska hända fram till dess när Kyotoavtalet upphör det tvistar man om. Under tiden ökar uppvärmningen …

Media: Ab, Svt12, Dn1, Ex1, Sr1,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Malmö under ytan, Ingen ko på isen med ett citat alla borde läsa, Nemokrati om Reinfeldt och EU, Annarkia om Reinfeldts usla miljöarbete, Pyttiminpanna om miljön, Martin Moberg om S, Jonas Sjöstedt om […]