Rena rama farsen…

eller är det ett systemfel när sveriges rikaste parti med en partiledare som har en årslön på ca 1,8 miljoner låter skattebetalarna betala spritnotan.

Annie Lööf centerpartiets partiordförande och ansvarig minister för näringsdepartementet   pekar finger åt Christina Lugnet  som gett klartecken till Tillväxtverkets  vidlyftiga interna representation, där chefer och tjänstemän bland annat ätit på lyxrestaurang och gått på vinprovning för skattebetalarnas pengar. Rådigt och beslutsamt avsätter Annie Lööf  Christina Lugnet och låter sig sedan intervjuas i media.

Nåja, avsatt blev nu inte Lugnet utan sparkad snett uppåt med bibehållen lön.  Reglerna ser ju annorlunda ut för höga myndighetspersoner och politiker jämfört med oss andra.

Nu visar det sig att Annie Lööf inte har så rent mjöl i påsen hon heller. Stureplanscenterns drottning har bl a låtit spritnotor betalas av skattebetalarna.    Operation storstädning för att dölja tilltaget vidtar och Annie Lööf gör sig oanträffbar.

Nog är det skillnad på folk och folk alltid . Ett politikerfrälse som utan att blinka skaffar sig egna fördelar och andra villkor än sina väljare samtidgt som de fattar beslut som tvingar sjuka att ställa sig till hela arbetsmarknadens förfogande, sänker ungdomslöner och tvingar arbetslösa till socialkontoret .

Det allvarliga i kråksången är  inte att Annie Lööf äter gott och tar sig en jäkel utan att hon  gör det på skattebetalarnas  bekostnad  och mörkar det när hon avslöjas med fingrarna i syltburken.  Något annat är kanske inte att förvänta av en politiker som företräder girighetens system och sätter marknaden före folks väl och väl och lägger vår välfärd i riskkapitalisternas händer.

Tidigare inlägg

Illustration: Eric-Rune

Media: ab123 dn12 gp ekot svd123  dn  gp svd & Peter Johansson


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

5 comments for “Rena rama farsen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.