Har vi fått ett politikerfrälse?

Det kan inte vara lätt att vara ledande politiker. Varje steg mäts och bedöms och ett felsteg kan krossa fortsatt karriär. Det fick Mona Sahlin erfara då hon lade beslag på en Toblerone för mycket. Nu är det Annie Lööf som är i fokus.

Vad sägs om att Volkswagen och energibolaget Eon betalade Annie Lööfs bil i valrörelsen?En   sponsring som kan betraktas som  muta? Det lär vi aldrig få klarhet i. Annie själv har uppenbarligen svårt att se att det ens är fråga om sponsring. Att det lönar sig att bedriva lobbying hos Centerpartiet är det ingen tvekan om det vittnar centerpartiets inställning  i frågor som  både vargjakt och kärnkraft om.

Nu var  Centerpartiet och Annie Lööf   inte ensam om att nyttja erbjudandet från Volsvagen och EON .

Enligt Marcus Thomasfolk, informationschef på Volkswagen, nappade KD i Skåne, MP i Södermanland, och så C i Jönköping, på erbjudandet.(AB)

Problemet för Annie Lööf är att hon  tidigare avslöjats med att nyttja skattesystemets kryphål till max. Hur många affärer tål en politiker innan förtroendet är förbrukat?

Om man betänker att riksdagsledamöter har en lön som ligger dubbelt över genomsnittslönen i Sverige  och har gratis boende i Stockholm och gratis resor kan man inte annat säga att det är ganska lätt att vara politiker

Media: AB,  Dagen, GD, GP,   SvDSVT,

Bloggat: M Moberg, P Högberg
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

7 comments for “Har vi fått ett politikerfrälse?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.