#ReinfeldtsSverige till vägs ände!

 Den nyliberala experimentverkstaden som intagit Rosenbad måste få ett slut.

Idag blev jag riktigt förbannad när jag läste om alla de pensionärer som hamnat i fattigdomsfällan.dag klassas 200 000 äldre som fattiga enligt EU:s mätningar.

–  Det här är en av de högsta siffrorna vi någonsin har uppmätt. Efter 2006 har det hänt någonting. Tidigare låg antalet på kring 130 000 pensionärer. Men de senaste åren har de legat på över 200 000. Så trenden är definitivt att fler får det sämre, säger Hans Heggemann, på Statistiska Centralbyrån.(AB)

Det ska löna sig att arbeta säger Fredrik Reinfeldt och sänkte tillsammans med allianssyskonen skatten för de som jobbar. Men inte för de som jobbat. Ånej är Du en av dem som gått i pension ska Du betala pensionärsskatt.

Hur de känns att leva som fattigpensonär efter ett helt yrkesliv är svårt att att förställa sig. Det är den bistra verklighet som alltfler och hälften av de kvinnor som idag går i  pension får erfara.

60 procent av de kvinnliga pensionärerna får i dag någon del av sin pension från garantipensionen. Motsvarande siffra för männen är 17 procent.– Det innebär att hälften av alla kvinnor som går i pension nu får ut mellan 5 000 och 8 000 kronor i månaden att leva på.(Arbetet)

Idag kom  LO:s film ”Reinfeldts Sverige” – siffror och berättelser från ett land som förändrats. Det är en film som visar hur alliansens ekonomiska politik ökat klyftorna mellan de som har mer och de som har mindre. Det är en film som visar hur samhället glidit isär i ett Vi som har det bra och ett Dom som fått betala oavsett om de är sjuka eller arbetslösa, oavsett om de kan eller inte.

Hur har vi kunnat tillåta att det gått så långt? Det är ett kallt Sverige, ett Sverige som liknar det som en gång var, det Sverige som mina föräldrar och deras tog kamp emot. Det är ett Sverige allt fler säger nej till.Ett Sverige som måste få ett slut.

Relaterat i media: DN1,2,3,4,Dagbladet,Folkbladet,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Anna-Karin
10 years ago

Jag läste också om pensionärerna idag. Reagerade likadant som du skriver om här. Det skär i bröstet på mig när jag ser allt som hänt i Sverige de senaste åren. /Anna-Karin

trackback

[…] Läs mer här: Peter Högberg, Liss Jonasson, Carin Jämtin, Roger Jönsson 1, Jonna Sima, Eric Sundström, Martin Moberg, Calle Fridén, Roger Jönsson 2, Annarkia […]