Reinfeldtseffekten har förlorat sin glans.

När förtrondet sjunker är det politikens innehåll som gäller.

Förtroendet för statsministern sjunker och alliansen förlorar mark. M_kruka2-178x300Storebror moderaterna minskar sitt inflytande i väljarkåren. Risken är stor att ingen moderat har råd med taktikröstning vid kommande val med resultat att en eller två allianssyskon åker ur riksdagen  och gör slut på alliansens plats vid köttgrytorna.
Det är i den kontexten Reinfeldts och Borgs förslag  om skattehöjningar får ses.

Titta vi värnar visst om välfärden var budskapet.

Vem köper det budskapet? Ett valtaktiskt utspel! 140 miljarder i skattesänkningar och ett femte jobbskatteavdag om 12 miljarder  kan näppeligen balanseras av max 9 miljarder i avgiftshöjningar och några skattehöjningar varav några totalt missplacerade.

Allt fler inser att när skatter minskar för att i första hand gynna de som har mer kommer det att påverka den gemensamma välfärden negativt.

När Borg kallar  sänkningen av bidragsdelen och höjningen av lånedelen i studiemedlen   en satsning på studenterna får det en bumerangeffekt som heter duga. Studenterna rasar.

reinfeldt i debattDen tid är förbi när blå dunster och dimridåer förblindar. Efter sju år med moderatledd regering vet vi vad som gäller. Det är gammal känd högerpolitik som är deras signum. En gigantisk omfördelning av resurser med ökade klyftor, en krackelerande välfärd där tjockleken på plånboken och inte behov avgör vilken plats i kön Du får…

Illustration: Erik Rune

Media: SvD123,DN123456,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments