Regeringskris hot eller löfte?

En trött och håglös statsminister höjer rösten och ställer krav på oppositionen att ställa sig bakom regeringsförslag. En grundkurs i statskunskap vore på sin plats.

Det är statsministerns sak att föra fram förslag som kan antas av riksdagen. Nu begär Reinfeldt istället att omvänd ordning ska gälla och menar att oppositionen ska rätta in sig i alliansens led och sluta vara opposition..

Vilken maktfullkomlighet att begära av oppositionen att lägga sig platt i en fråga som utgör skiljelinjen  mellan blocken. Frågan är om  Fredrik Reinfeldt verkligen är  seriös då han kräverav  oppositionen att medverka till ytterligare ett jobbskatteavdrag. Ett avdrag som innebär minskade inkomster  och som kan bidra till att den generella välfärden åter åker på stryk.

Gårdagens partiledardebatt visade en trött håglös allians samtidigt som partiledarna för oppositionens två största partier visade framåtanda, visioner och gav hopp åt alla de som har klump av oro i magen. Nu finns det en opposition att räkna med, en slagkraftig opposition som kan ta över och bygga ett sammanhållet, biologiskt och socialt hållbart Sverige istället för alliansens Sverige där var och en får klara sig bäst vi kan.

Nu fattas bara att Lars Ohly inser att han definitivt inte är förmer än sitt parti. Det är dags att träda åt sidan och lämna över till andra krafter som kan föra vänsterpartiet fram i ljuset igen. Om inte kan det gå så illa att V kommer att gå samma öde till mötes som C och KD håller på att göra. Hamna under 4 procentspärren och förlora alla riksdagsmandat i nästa val.

Lästips: Hjälp mig hjälpa, Fatou tonårsmorsa

Bloggat: Sebastian, M Moberg, J Westerholm, Krassman, Jinge,Kent Persson,

Media:   SvD12345, DN12345, AB12, Ex123, SR 12345DN 1234GPAB 12345, SVT 123456SydsvLO-tidningen 23Nyheterna12345Expr1234,  

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Ma
Ma
12 years ago

Hot eller löfte det är frågan. Avgång kan aviseras på många sätt, detta kan vara ett…