Svar på tal i het debatt.

Så har då partiledarna avlagt examen iklädda finkostym, blus och kjol som sig bör.  Förvånades över att statsministern och allianskollegorna såg så trötta ut. Riktigt bleka i relation till de två nytillträdda partiledarna i oppositionen, Håkan Juholt och Gustav Fridolin.

Reinfeldt borde byta rådgivare. Det fungerar inte att lägga huvudet på sned och sorgset blicka ned på sina politiska motståndare i ett försök att förminska dem. Det blir bara,  ja just det,  sorgset. Det duger inte att i en partiledardebatt inte ha något nytt att komma med förutom. Skattesänkningar och budgetramverk är det allt? När samme Reinfeldt arrogant dömer ut EU:s och Rädda Barnens rapport om barnfattigdomen var vi nog många som tappade hakan. Vad menar han? Skiter han i att barn är fattiga och far illa i Sverige av idag?

Håkan Juholt visade desto mer av energi och framåtanda och fick in en femetta då han nämnde alliansens beröringsrädsla mellan näringsliv och stat. Efter en synbart nervös start tog han sig uppenbart sugen på debatt.Julholt talade om att Sverige håller på att gå sönder och att oron sprider sig. Reinfeldt talade om arbetslinjen och finanspolitiskt ramverk.

Maud Olofsson försökte gå i polemik med Gustav Fridolin. Vi har satsat 800 miljoner på järnvägen sa hon stolt och fick till svar att det är inte mycket värt med tanke på att ni först skar ned med 700 miljoner. Gustav Fridolin är både kunnig och en skarp debattör och försökte förgäves lyfta debatten.

Reinfeldt dammade av detg amla tricket med att skapa guilt by association efter Åkessons anförande och menade att det finns gemensamma nämnare hos socialdemokraternas och sverigedemokraternas politik. Han andades inte en stavelse om  att i 95% av omröstningarna i riksdagen har sverigedemokraterna lagt sin röst på alliansens förslag. Propagandatricken och skrämseln med vänster  fungerar inte heller. Att tala om vänster och bakåt när man själv står och stampar blir bara fånigt, i synnerhet när man företräder en politik som påminner om ett Sverige från förr .

Lästips: RUT-avdraget ger ökad ohälsa, Kaj Raving

Media: Svd1234, DN123, AB123 ,Ex123

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
anton
anton
13 years ago

Nyval skulle sitta fint .

trackback

[…] Röda Berget – Den kan Jimpan fetglömma, Jonas Sjöstedt – Anders Borg, bankernas man, Annarkia, Erik Laakso, Martin Moberg, Röda Malmö,  Röda Malmö2, Thomas […]