Regeringens blindskär?

Regeringen Reinfeldt obstruerar som ett förorättat barn. Väljer en byråkratisk omväg för att undvika nederlag i riksdagen och återremitterar förslagen från om förändringar i sjukförsäkringen.

Ända sedan den dåvarande ministern Cristina Husmark Pehrson lanserade sin rehabiliteringskedja har kritiken varit hård, också i riksdagens kammare.(AB)

Vi har rätt alla andra har fel är budskapet. ”Vi tar ansvar inte ni” retoriken  är inget annat än ett propagandatrick som mist sin kraft. Tack vare regeringens ohörsamhet får svårt sjuka fortsätta att leva i ovisshet. Oppositionens förslag riktade in sig på de värsta oförrätterna för att snabbt  kunna rätta till de värsta missföhållandena. Det handlar om att inte pröva sjuka mot jobb som inte finns och att ge de som utförsäkrats och ställts utanför sjuk- och arbetslöshetsförsäkringen en skälig ekonomisk grund att stå på. En majoritet av riksdagens ledamöter ställer sig bakom de ändringsförslagen. Då skjuter regeringen beslutet framför sig. Den egna prestigen är viktigare än sjukas situation.

Utöver detta ville de Rödgröna stoppa utförsäkringarna, men utan majoritet i riksdagen kommer Reinfeldt och c:o även fortsättningsvis att kunna tvinga ut tusentals sjuka människor i otrygghet för att finansiera regeringens skattesänkningar.

En cynisk förhalningsteknisk fint för att försvara en   kritiserad reform är ett rejält blindskär.  Låt oss hoppas att den politiska arrogans som regeringen utstrålar sjunger på sista versen och att Fredrik Reinfeldts hot om nyval till sist blir ett löfte.

I Sifos väljarbarometer i söndags fick S över 35% och M backade till under 30% och de rödgröna blocket leder stort över alliansen. Folk känner inte igen sig i moderaternas skönmålning av svensk ekonomi. Jobbskattevadragen äts upp av ökade räntor, avgifter . och försämrad löneutveckling. Oron för framtiden sprider sig . Moderaterna har uppenbarligen också så svårt att förklara sin egen politik att över 100 miljoner har satsats på att låta en PR-firma få uppdraget att förklara politiken.

Bloggat: M Moberg, Jinge, Kaj Raving
Media: AB1234, SR, DN, SvD, Exrp, DN, SvD, DI, Nyheterna, SVT
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Ideologi, Val 2014, Politik, Välfärdsfeminism, Partistyrelsen ab1 ex1 dn1 svd1 sr Läs gärna annarkia krulli k&å 1 zaramis […]