Vem bär ansvaret?

Kalldusch inför midsommar

Idag går mina tankar till Trollhätteborna och de som jobbar på eller är beroende av SAAB. Över tretusen anställda fick idag det dystra beskedet att lön och semesterersättning frysts inne. Det är många familjers ekonomi som sätts ur spel. Det måste kännas extra tungt en dag som denna  då de flesta av oss planerar för midsommarfirandet .och då ett av morgondagens samtalsämne är givet.

-Vad ska du göra i sommar?

Vad svarar man då när konkursen står för dörren?

Luftaffär?

Nu rullas det scenario upp som många befarat att Viktor Mullers planer för SAAB inte var att bygga bilar utan  istället att ruffla till sig bidrag från ECB. Ett bidrag som den svenska staten står garant för. Skattebetalarnas pengar. Hur många miljarder det i slutändan blir vet ingen i dagsläget. Kan en näringsminister med ansvar sitta kvar i det här läget. Är det inte dags för   Maud Olofsson förutom partiledarposten i centerpartiet också lämna sin post som näringsminister?

Nu är det bråttom om  de som är anställda på Saab ska slippa vända sig till socialkontoret för att kunna överleva ekonomiskt. Se till att lönegarantin behandlas med förtur och granska hela affären med Viktor Muller. Nu är det dags för regeringen att visa ansvarstagande.

Media: AB12 Ex1 GP12 DN1234 Svd123 Svt Ekot

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Adam
Adam
12 years ago

”Nu är det dags för regeringen arr visa ansvarstagande.”

Det är riksgälden som har till uppgift att granska affären, vilket dom så gjort rigoröst. Staten har gjort sitt för att rädda Saab men det har varit utom räddning länge. Sen är ju självklart frågan om man verkligen skulle garantera några lån från början, vilket oppositionen skanderade att man skulle göra utan några som helst förbehåll. Företaget har gått med förlust i 20 år så det borde vara uppenbart för vilken investerare som helst att det inte är lönt att fortsätta.

anton
anton
12 years ago
Reply to  Adam

det var regeringen som fattade beslutet och har det politiska ansvaret

Nisse
Nisse
12 years ago

Kan bara säga det var bra vi inte lyssnade på (S) och delade ut massa miljarder till till SAAB. Så, Maud är ansvarig vi skattebatalare förlorade så pass ”lite” som vi gjort trots allt.

Även om jag tycker man inte borde betalat/gett lån för ett skit. Uppenbart ingen vill köpa SAABar och ett sånt företag kan man inte hålla liv i, oavsett hur mycket folk grinar och gnäller.

Michael
Michael
12 years ago

Men det är väl så att bara för någon vecka sedan all media, alla insändare (kanske även du) bannade ECB för att inte släppa in den ryska mafioson och inte låta honom (billigt) köpa det ända som fanns kvar av värde, anläggningen.

Visst var detta ett bedrägeri från början, och visst tvingades regeringen (under valåret) spela med (istället för likvidation då, i GM:s regi), men det var de anställda, facket, media och många bloggare som tvingade fram denna ”lösning” (med skitfirman Spyker)… varför söker du inte ansvaret där…?!