Vem bär ansvaret?

Kalldusch inför midsommar

Idag går mina tankar till Trollhätteborna och de som jobbar på eller är beroende av SAAB. Över tretusen anställda fick idag det dystra beskedet att lön och semesterersättning frysts inne. Det är många familjers ekonomi som sätts ur spel. Det måste kännas extra tungt en dag som denna  då de flesta av oss planerar för midsommarfirandet .och då ett av morgondagens samtalsämne är givet.

-Vad ska du göra i sommar?

Vad svarar man då när konkursen står för dörren?

Luftaffär?

Nu rullas det scenario upp som många befarat att Viktor Mullers planer för SAAB inte var att bygga bilar utan  istället att ruffla till sig bidrag från ECB. Ett bidrag som den svenska staten står garant för. Skattebetalarnas pengar. Hur många miljarder det i slutändan blir vet ingen i dagsläget. Kan en näringsminister med ansvar sitta kvar i det här läget. Är det inte dags för   Maud Olofsson förutom partiledarposten i centerpartiet också lämna sin post som näringsminister?

Nu är det bråttom om  de som är anställda på Saab ska slippa vända sig till socialkontoret för att kunna överleva ekonomiskt. Se till att lönegarantin behandlas med förtur och granska hela affären med Viktor Muller. Nu är det dags för regeringen att visa ansvarstagande.

Media: AB12 Ex1 GP12 DN1234 Svd123 Svt Ekot

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

5 comments for “Vem bär ansvaret?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.