Regeringens agenda avslöjad?


Fredrik Reinfeldt in på bara skinnet.

I en intervju med TT kastade statsminister Fredrik Reinfeldt ljus över det tribblande med siffror och trixande med statistiken Anders Borg och han själv sysslat med. Det är vita medelålders män de hela tiden syftat på då de hävdat att arbetslösheten minskat och sysselsättningen ökat. Resten av befolkningen ingår så vitt man kan förstå inte i regeringens agenda. Bra då vet vi det!
Om nu någon tvekar så var det detta som Sveriges statsminister sa :

TT: Hur länge ska man vänta innan man stimulerar ekonomin? Till tio procents arbetslöshet? Det är nu en arbetslöshet som ni beskrev som massarbetslöshet 2006.

– Det är inte korrekt att beskriva Sverige som i ett läge med massarbetslöshet. Om man tittar på etniska svenskar mitt i livet så har vi mycket låg arbetslöshet. Vi beskrev då (2006) ett vidare utanförskap som handlade om att en stor del av de som var i arbetsför ålder, men som inte jobbade, inte beskrevs som arbetslösa. Och utanförskapet har minskat, säger Reinfeldt.

Med det uttalandet visade Fredrik Reinfeldt vad som finns bakom den nypolerade ytan.

Uppdaterat 13:25

Reinfeldts krishantering, skyller uttalandet på socialdemokraterna. Kan det bli värre än så här?


Rekommenderad medialäsning: DN, Ab 1, 2, 3DN 1, 2, 3, 4,   SvD, 1SVT, 2GP1, 2, SvT

Bloggat: Annika Högberg om etnisk, vit och medelålders, HBT-sossen om etniska svenskar mitt i livet, Helena Ericson om oj oj oj…, Peter Högberg om att vita medelålders män jobbar…,   Essbeck om rasbiologisk indelning av människor är inte ok, Reinfeldt…,  Alliansfritt Sverige om att Reinfeldt definierar arbetslöshet efter ”etniska svenskar”, Peter Andersson om Reinfeldts uttalande om ”låg arbetslöshet”, Thomas Böhlmark om ett olyckligt uttalande, …

(Lånar blogglänkar av Martin Moberg)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna
Joanna
12 years ago

Undrar vem som lagt fram det statistiska underlaget till Reinfeldts uttalande

Anton
Anton
12 years ago

Tar man sedan bort de som är arbetslösa ur statistiken blir resultatet ännu bättre. De som finns i Fas 3 med slavliknande kontrakt räknas inte som arbetslösa.

Martin
Martin
12 years ago
Reply to  Anton

De som vägrar gå med på FAS3 och helt kastas ut i kylan. De existerar inte alls, ingen räknar dem.

trackback

[…] efter Reinfeldts uttalande om ”etniska svenskar mitt i livet” är en lektion i hur en organisation kan utnyttja snackisar för att få upp sin fråga […]