Agendan bakom Israels agerande?


Staten Israel försvårar livet för palestinierna på ockuperad mark.

Det är ingen ny företeelse att palestinier förvägras att borra efter vatten. Det var en vanlig berättelse då jag besökte området redan för många år sedan. Idag visar det sig att man även  förstör brunnar och vattencisterner som byggts med EU-stöd ocg biståndspengar.

Sedan början av förra året har över 60 EU-finansierade byggprojekt på Västbanken förstörts. Det rör sig om till exempel infrastruktur i palestinska byar: vattencisterner, solpaneler, brunnar och jordbruksbyggnader.

Den israeliska ockupationsmyndigheten har också utfärdat rivningsorder för ytterligare 110 EU-finansierade projekt, med motiveringen att projekten är olagliga och saknar bygglov.

Alla ligger på den del av Västbanken som kallas Område C,  som utgör 60 procent av Västbanken. Där har Israel full kontroll och avslår rutinmässigt palestinska ansökningar om bygglov  för infrastruktur.(SR)

Man kan ju fråga sig varför Israel anser att palestinierna kan klara sig utan infrastruktur eller snarare varför sådan anses olaglig när de uppenbarligen anser att det är lagligt att bygga nya bosättningar på ockuperad mark?

Är Israels agerande  ett  långsamt utnötningskrig mot den palestinska  befolkning som finns kvar i området?

Media: svd123, dn12,sr123, svt1, ab12,gp12
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

4 comments for “Agendan bakom Israels agerande?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.