Rättning i leden.

Blir det lugn och ro, mera verkstad och mindre snack nu?

Vilken väg väljer (S)? Det var det som eftervalsdiskussionerna skulle landa i. Bara några timmar efter det att ny partiledare offentliggjorts kom beskedet från S i ett pressmeddelande att socialdemokraterna är överens med  regeringen om Europakten. Är det rättning i ledet som nu väntar och en mer alliansvänlig politik?Eller var det bara en tillfällighet?

Blir det lugn och ro och slut personfixeringen i svensk politik nu? Av medias reaktioner på utnämningen av Stefan Löfven som partiordförande för socialdemokraterna kan det bli så. Löfven föll pressen i smaken och hyllas ledarsidorna. Den borgerliga pressen hyllningar  får nog fler än undertecknad att undra över sakernas tillstånd. Att Löfven är en person med rötter i arbetslivet och ingen politisk broiler  är det ingen tvekan om. Frågan är vilken fot han kommer att stå på? Tillväxt, jobben, och utbildning i fokus är klassisk socialdemokratisk politik. Är det miljöfrågorna och miljön som på nytt kommer i kläm? Hur blir det med vinst i välfärden och den generella välfärden? Kärnkrafts- och EU-vänlig och därtill lobbyist för vapenindustrin utan tvekan . Det blir kanske så till sist att samarbetet med  Reinfeldt kommer att intensifieras  medan  samarbetet med vänsterpartiet och miljöpartiet  glesas ut?

En gråsosse med riktning mitten och lite höger, en alliansens-lightpolitik.  Det är vad som skymtar så här dagen efter.  Blir intressant att se hur väljaropinionen svarar på det? Strömavhopp till vänsterpartiet och miljöpartiet och och lite sprickbildningar i fasaden hos moderaterna?

Tänk om vi efter nästa val får en regeringsbildning ingen kunnat förutspå. En urvattnad ros i förening med en  blå sippa som …. ja vem vet!

Media: sr, dn123, svt1, svd1234, gp, ab1234, ex1 & Jinge & Svensson & M Moberg & P Andersson& Claes Krantz

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 comments for “Rättning i leden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.