Peak Partners, ett bolag som vägrar teckna kollektivavtal.

Vad är det för slags människor som står bakom ett företag som   hotar med att lägga ned företaget när de anställda vill teckna kollektivavtal?

Peak Partners är ett finansföretag som har ett dotterbolag som heter Fokus CRS. Dotterbolaget är ett telemarketingföretag etablerat i Fränsta utanför Sundsvall som vägrar teckna kollektivavtal. Några av de  anställda beskriver  en debattartikel i Aftonbladet

footer-logoVi som jobbar på Focus CRS har bara anställningskontrakt som löper dag för dag. Och konsekvensen av det upptäckte vi när en av våra kollegor blev sjuk och blev helt utan inkomst de första 14 dagarna. Utan kollektivavtal saknar vi OB och övertidsersättning. Vi saknar också de vanliga gruppliv- och arbetsskadeförsäkringarna. Någon tjänstepension finns inte och vår möjlighet till ett fast jobb är i det närmaste obefintlig. Vår lön är 85 kronor i timmen. Det är drygt 13 000 kronor i månaden, brutto.

Vi valde därför att driva kravet om att Focus CRS ska teckna kollektivavtal

Detta är verklighet i Sverige av idag. Hur är detta möjligt?

Hotet att lägga ner verksamheten  är ett reell hot varför fackförbundet Unionen har svarat med att försöka slå mot ägarna på ett sätt som inte använts tidigare. Unionen har öppnat en samlingssida för aktiviteter i sociala medier runt Peak Partners. En slags virtuell strejkvaktstyrka.

Bloggat: Svensson,Gunnarsson, Röda Berget, Moberg, Utredarna, Högberg, Krantz, Leine, Westerholm,AB

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
T Lindholm
T Lindholm
11 years ago

Det är tydligt att det finns idioter till Arbetsgivare, som tror att det går och behandla sina Anställda som på 1800 talet fortvarande, fast året är 2013.!

trackback

[…] Anarkia: Peak Partners – ett bolag som vägrar teckna kollektivavtal […]