Kritiken mot Omar Mustafa öppnade en fördämning.

Medidrevet mot Omar Mustafa, delvis baserat på rena lögner och bristande källkritik lämnar en fadd eftersmak.

Glömt är socialdemokraternas partikongress, en i mångas ögon lyckad kongress där Stefan Löfven framstod som en ledare som lyssnade, skapade förutsättningar för kompromisser och undvek öppen strid mellan olika falanger. En positiv mediebild kablades ut, En bild som i ett nafs vändes till sin motsats.

mgDen kritik som riktats mot Omar Mustafas delaktighet i inbjudningar han i egenskap av ordförande i Islamiska Förbundet gjort av talare som i andra sammanhang uttalat sig antisemitiskt har satt igång en förtalskampanj utan dess like. Ulf Bjereld skrev ett inlägg som alla borde läsa om källritikens kollaps runt Omar Mustafa, Marie Demker menar att beslutet att tvinga Omar Mustafa att avgå är en total moralisk kollaps för det socialdemokratiska partiet. En krishantering under all kritik som kan kosta det socialdemokratiska partiet en valseger vid 2014 års val .

Det mest beklagliga är att kritiken, förtalskampanjen och s-ledningens byxångest gett legitmitet till den islamofobi som visat sitt fula tryne. Värst är Monica Gunne, journalist på Aftonbladet. Hennes krönika igår är ett otäckt påhopp på Omar Mustafa där han tillskrivs ansvar för hedersrelaterat våld och förtryck , en hejdlös anklagelse utan grund. En krönika som inte borde ha publicerats i Aftonbladet, en av Sveriges största tidningar. Vad hjälper det att Jan Helin, tidningens chefredaktör, Ledarredaktionen och Åsa Lindeborg tog avstånd från texten? Åsa Lindeborg skrev

Källkritik och empiri är tydligen nåt som journalister inte känner sig nödgade att tillämpa, om den som granskas är muslim. Hederlig textkritik är också nåt som man kan strunta i om skribenten är muslim.

Hur ofta har inte Aftonbladets journalister krävt huvudet på ett fat när politiker felat. När det gäller en journalistkollega används annan måttstock. Ingen har mig veterligen krävt att Monka Gunne ska lämna sitt uppdrag. Har hon överhuvudtaget bett Omar Mustafa om ursäkt?

Media: AB12345 DN12345 SvD1234 SR1 & Jinges bilderblogg.se

Andra om , , , , , , , , ,,,

5 comments for “Kritiken mot Omar Mustafa öppnade en fördämning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.