Partiet so(m) vänder upp och ner på allt.


Är detta ett skämt?

Nej minsann lika seriöst som när Arkelsten påstod att dåtidens moderater kämpat för allmän rösträtt. Lika seriöst som när moderaterna nyligen satte etikett moderat på den svenska välfärdsstaten trots att de alltid röstat emot alla reformer som skulle göra livet något lättare för gemene man. Ingen kan ha undgått att människor, allt för många kommit i kläm under den moderatledda regeringens regeringsinnehav.

Idag på Alla hjärtans dag då vi ska utbyta kärleksbetygelser har moderaterna startat en kampanj att de inte hatar människor utan istället älskar människor. Ingen har kunnat undgå att medan (M) säger sig älska människor slängs allt fler  ut i kylan.

Att det är några moderaterna otvetydigt älskar mer och andra de är mindre förtjusta i, sjuka exempelvis, ska vi kanske hålla tyst om en dag som denna. Att det är någras frihet på andras bekostnad  kan vi vänta med till en annan dag.

Men det här kan banne mig inte vänta.  Två socialarbetare med nedslag i verkligheten  berättar om hur människor far illa. Kontrasten till ka(m)panjen blir så slående.

Samtidigt biter sig långtidsarbetslösheten fast något som Tord Strannefors, prognoschef på Arbetsförmedlingen, konstaterar   beror på förändringarna i sjukförsäkringen och a-kassan.

Det pågår en namninsamling mot utförsäkringarna . Här kan Du skriva på: ”Stoppa utförsäkringarna av sjuka”.

Bloggat :  M Moberg, Ilse_Marie  , Claes Krantz, Fyra nyanser av rött,

Media om Alla Hjärtans Dag: Kvp, svd1

Lite medialänkar till nedslag i verklighetens Sverige: , svd2,3,4,5, svt1,2LOt1,Dn1,2,3,4, svt1, ab1,2,3,4,5,

Läs även andra bloggares åsikter om, , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments