Vem äger frågan?

Diskussionen om vem som ska efterträda Mona Sahlin som socialdemokraternas efterträdare trappas upp i media.

Förslag kommer från olika håll och jag kan tänka mig att diskussionen och positioneringen inom själva partiet går på högvarv.

Vad jag inte förstår är hur ålder, kön och liknande ska kunna vara avgörande. Frågor som vem som har mest lys- eller attraktionskraft väger lätt.  Stirrar man sig blind på att det ska vara en person kan samla ett parti med olika falanger fallet finns risken att det bli en kompromissande kandidat utan egna visioner.

När det gäller utveckling av en verksamhet är det väl ändå den person som uppvisar en politisk vilja , har en tydlig  intention och som har erfarenheter, ledaregenskaper och kraft nog att vända en stor skuta som annars riskerar att gå på grund som borde komma ifråga för ordförandeposten för ett av Sveriges största partier. Positionering är därför inte som många menar något som är av ondo.Det under förutsättning att diskussion om politikens innehåll med utgångspunkt i de värderingar ett parti vill prioritera pågår parallellt.

Till sist en näsvis fråga riktad mot media.

Vem har gett er mandatet att agera valberedning åt det socialdemokratiska partiet? Det  är väl ändå det socialdemokratiska partiet som äger frågan om vem som ska företräda partiet och inneha ordförandeposten.

Tidigare inlägg

Media: AB12345, Ex, SvD123 , DN12, SVT1 2, GP123

Andra bloggare om , , , , , , , intressant.se

3 comments for “Vem äger frågan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.