Tack Lars Ohly för en skön sovmorgon!

I natt läste jag Lars Ohly´s tal i Almedalen. Det gav mig en skön sömn utan mardrömmar om ättestupor .  Talet om  en ny politik där välfärden sätts i  centrum väckte hopp om förändring  och ett mänskligare samhälle. Ett samhälle för alla. I Fredrik Reinfeldts Sverige ställs vissa vid sidan av. Sjuka, arbetslösa , unga och gamla kallas i moderaternas Sverige för särintressen. Vilken groda av Reinfeldt! Det är moderaterna och Reinfeldt som står för, som är särintresset med en politik som gynnat de som har  på andras bekostnad. Reinfeldts tal fick många av oss att må illa. Tänk er fyra år till med en politik som leder till ännu större orättvisor där utanförskapet  och klyftorna ökar.

Någon enstaka gång känner jag mig sliten av mängden resor och möten. Det finns dagar då jag helst inte vill stiga upp ur sängen. Det är inte ofta – verkligen inte! – men det har hänt. Ni kanske känner igen det där, dagar då man vill ligga kvar i sängen, dra täcket över huvudet och somna om. Men när det händer så brukar jag tänka… ”Fyra år till med Fredrik Reinfeldt”… Och då, mötesdeltagare, då studsar jag upp ur sängen!(Lars Ohly)

Välfärdspartiet , vänsterpartiet var välfunnet. Lars Ohly´s tal var en kraftig markering mot ett kallt och omäsnskligt samhälle och gav hopp om ett annat Sverige efter den 19 september.

Elaine Bergqvists recension och korta sammanfattning av Ohlys tal

HBT-sossen, Martin Moberg, Peter Andersson, Jinge

AB 1 2 , DN 1 2, SVD 1 2 EX 1 2

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , intressant

3 comments for “Tack Lars Ohly för en skön sovmorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.