En kejsare utan kläder.

Så äntligen vågar sig Reinfeldt fram ur busken för att debattera med Juholt. Vem som vinner den debatten enligt media är ju klart på förhand.
Det spelar ingen roll hur bra Håkan Juholt än kommer att argumentera. Utgången är given på förhand om ekokammaren får bestämma.
Hur man nu kan påstå att någon vinner en debatt där parterna utgår från olika människosyn som resulterar i olika vägval för att bygga det samhälle man tror fungerar bäst. De som vinner eller förlorar är i grunden de som gynnas/missgynnas av de vägval som förs fram .
I en debatt som handlar om orättvisor, miljön och barnfattigdom finns bara en vinnare och det är den som ställer sig på rättvisans, miljöns och barnens sida. Man kan bara hoppas på attHåkan  Juholt har argumenten som visar Reinfeldts rätta ansikte, en kejsare utan kläder.

Media: Svd12 DN123, GP1, Ex1, SR, HD, AB23

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Erik Gertkvist
Erik Gertkvist
12 years ago

”I en debatt som handlar om orättvisor, miljön och barnfattigdom finns bara en vinnare och det är den som ställer sig på rättvisans, miljöns och barnens sida.”

a) Vem säger sig vara MOT rättvisa, miljö och barn? Seriöst, alltså.
b) Om en står på ”barnens sida” och en har fakta på sin sida vinner den förstnämda, vilket illustrerats av Rädda Barnen-rapporten. Det hjälper däremot inte en enda människa.

Politik av idag består av två nakna puckon som säger samma sak, och en publik där hälften jublar över det ena nakna puckot samtidigt som andra halvan hyllar naket pucko nummer två. Samt massmedier som framhåller den gigantiska skillnaden i vad de säger.

Arne Anka undrade om han levde i ett land eller ett skämt. Idag behöver vi inte undra …