Opinionen för de rödgröna och poll of polls.

Opinionsundersökningarna duggar tätt. Därför är det intressant med svensk väljaropinion som är ett nytt väljarindex sammanställt av Novus Opinion för Ekot.

Resultaten från Demoskop, Novus, Sifo, Skop och Synovate vägs samman. En metod som internationellt brukar kallas ”poll of polls”(SR)

I United Minds opinionsundersökning som redovisas i  Aftonbladet f år de rödgröna egen majoritet  med  50,3  procent och de blåvita stannar på  41,7  procent. Centern är problembarnet med en notering under spärren. Moderaterna ökar sitt inflytande på de övriga allianspartiernas bekostnad.

Att moderaternas fadäs med valfusk och oviljan att redovisa partiets finansiärer är inte på verkat är en gåta. Det kanske är så att all medieuppmärksamhet gynnar oberoende innehåll?

Idag redovisar de rödgröna ytterligare samsyn när det gäller beskattning av pensionärer som ska likställas med andra yrkesarbetares och ett bestämt nej till RUT-avdraget något som bör påverka opinionsläget i positiv riktning.  Svenskarna är rädda om välfärdssamhället har tidigare undersökningar visat.

Piratpartiet som visat att de kan mobilisera när det gäller kommer säkerligen att synas ju närmare valet vi kommer. Att det ryktas om att Tomas Bodström kan vara tilltänkt som justitieminister är något som gynnar piratpartiet och kan bli en black om foten på de rödgröna.. Integritetsfrågorna är viktiga för många såväl miljöpartister som vänsterpartister.

Media: AB, 1, Svd, Dn

Bloggat: Peter Andersson, Jinge, Bloggarna

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] vid klimattoppmötet i Köpenhamn.Källor: Aftonbladet och PolitikerbloggenÄven: Alf Norberg, Annarkia, Micke Larsson, Katarina Nyberg Finn, Maria Byström och Peter Larsson Published by Christian […]