När plånboken får styra.

Moderaterna kampanjar om RUT-avdraget med motiveringen att frågan är en viktig symbolfråga. Och visst är det en symbolfråga när skattepengar ska finansiera de högavlönades barnpassning och städning. Storstad visar utifrån statistik från SCB vem som nyttjar RUT-avdraget i folkmun kallat pigavdraget.

Med lite välkänt trixande med statistiken säljs pigavdraget som jobbskapande när det slogs ihop med ROT-avdraget..

På samma sätt som jobbskatteavdraget gynnat de som har mycket och  mindre de som har lite så fungerar RUT- avdraget. . Moderaterna visar sitt rätta ansikte med en fördelningspolitik i sann omvänd Robin Hood anda.Vem som fått betala vet vi vid det här laget.  Att klyftorna ökar är väl också en symbolfråga för ett parti med en människosyn som bottnar i misstro. En människosyn  PJ Anders  Linder så tydligt beskriver i SvD på ledarplats. En liberalkonservativ syn som poängterar människans bräcklighet. En bräcklighet som på gammalt konservativt maner ska styras upp med normer, regleringar och övervakning och frihet åt de som har råd.   Det har sjuka och arbetslösa fått erfara och det kommer de som drabbas av FRA:s sociogram att få erfara.

Privatisering och skattesänkning går hand i hand och styr över vinsterna till privata vinstmaximerande bolag med sämre service som följd.

Tågkaoset är ett exempel. Friskolorna ett annat där

-Vinsterna skapas genom att privatskolorna ofta har lägre lönekostnader, att lärarna schemaläggs för ”maximal nytta”, genom avsaknad av specialpedagogisk kompetens, liksom studie- och yrkesvägledare, skolkuratorer och bibliotek. En del av dessa skolor har även fått ta över lokaler till förmånliga priser.(Svensson, Röda Malmö)

Nog visar valet av symbolfrågor att i moderaternas samhälle är det  plånboken som styr.

Några fler som bloggat

Motvallsbloggen Om Sverige före och efter den nyliberala tsumanin.

Kaj Raving, Världens bästa välfärd

MaryXJ, Att äntligen få tag på en hantverkare som arbetar vitt

Grafik: SCB

Media : AB, 1,2sydsv, dn, 1, 2
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

3 comments for “När plånboken får styra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.