Ett vinnande tal som ställer krav på handling.

Mona Sahlins tal i Almedalen handlade om ideologi och visioner där välfärden sattes i centrum.

Ett vinnande tal  som stod i skarp kontrast till Fredrik Reinfeldts. Välfärd  åt alla före moderaternas kalla tal om skatter och åter skatter. Ett samhälle för alla där Reinfeldt inför årets val har bytt ut utanförskap mot särintressen. Solidaritet istället för egennyttans strävan efter egen lycka.

Löften om solidaritet som kräver handling.

Ett tal som stämmer till eftertanke om vilket samhälle vi vill ha och ett tal som kräver handling för att inte bli ett tomt paket i fin förpackning.  Igår presenterades de rödgrönas syn på hur Sverige ska bli ett jämlikare samhälle. Idag kom besked om en satsning kulturen. De rödgrönas överenskommelse om en sjukvård där behovet ska styra inte penningen gör skillnad. Nu väntar många med mig  på en liknande överrenskommelse när det gäller skolan och därmed våra ungdomars framtid.

När det gäller internationell solidaritet finns anledning att återkomma.

Hur blir det med svenskt deltagande under NATO-befäl i Afghanistan? Hur rimmar det med löftet om att  inte bli medlem i Nato? Ett nära samarbete skiljer sig det i  praktiken   så värst mycket från ett medlemsskap? . Är några av de frågor som kräver svar

AB Svd 1 2 3

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant

  1 comment for “Ett vinnande tal som ställer krav på handling.

Comments are closed.