Ny pressekreterare och nya vägar för (M)?

Reinfeldts högra hand, herr Schlingman lämnar posten som moderaternas partisekreterare.

Arkitekten bakom moderaternas valframgångar som Nya (M), arbetslinjen och slipslöst  knytblusen till Myrornas och lilla handväskan kvar i garderoben. Se ut som folk i allmänhet gör. Passade bättre allmänintresset, tyckte Schlingman  (M)oderaternas pressekreterare som var behjälplig i skapandet av nyord och dimridåer och gav (M) historiskt vinst i valet. Men vare sig slipslöst eller knytbluslöst har kunnat dölja den verklighet som finns där bakom. Gamla moderater blir inte som nya  genom skrap på ytan och särintresset är det som gäller än idag.

Nu undrar alla vad ska han göra nu? Schlingman alltså. En ministerpost som tack? En  gräddfil in som minister förbi kravet på svenskt  medborgarskap i ett decennium har kanske utmejslats av han   vars personkult inte känner några gränser. Nej något besked om detta gav statsministern inte idag.

-”Det är det besked jag har att ge idag”, sa Reinfeldt och stängde dörren.

Ja vad annat. Vi har vant oss. Totalsmart anpassning till mediernas dramaturgi. Pytsa ut lite i taget för att hålla lågan igång fram till regeringsbildningen.

Men inte kan det väl vara så illa ställt att Reinfeldt sitter där på tronen och  kastar tärning om vem som ska bi minister helt allena?

– Jag har ett ganska omfattande personpussel jag arbetar med.

Ny propagandachef för (M) har tillträtt . Vilka nygamla vägar hon ska leda moderaterna  in på återstår att se. Vem vet det blir kanske till sist helt  nya vägar. Läst Schlingmans regelbok om klädsel har hon i alla fall gjort och lagt halsbandet i skrinet.

En farlig motståndare skriver Johan Westerholm om Arkelsten; Blivande  statsminister siar Jinge om Schlingman; Ord so(m) låter bra …, Martin Moberg

Media ex ab12 gp12 svt svd dn

Andra om , , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Anton
Anton
13 years ago

Med Thatcher som förebild blir det upptrampad väg som gäller. Nyliberalism i kubik.