Gott om råd till (s).

En vecka av spekulationer om regeringsbildningen och inte minst om några partiledares framtid har tröttat ut många av oss som vanligtvis är intresserade av politik.

Den borgerliga pressen har på olika sätt försökt pådyvla socialdemokraterna en valanalys som rimligen inte ska göras av utomstående. Det är knappast i omsorg om socialdemokratin råden ges.

Alliansfritt Sverige har listat ”Högerns förslag till förnyelse hos (s)”:

Listan kan se ut som ett skämt men är på fullaste allvar.  Det kan ju knappast vara oppositionens sak att se till att alliansen kan fortsätta att driva politiken allt längre högerut. Reinfeldt som bestämt att fortsätta att regera Sverige i minoritetsställning får själv ta ansvar för systemskiftet i svensk politik. Miljöpartiet blir inget stödparti åt alliansen utan det rödgröna samarbetet fortsätter i opposition. Tji fick borgarpressen och alliansen.

Försåtlig debattartikel och ledarblogg

Debattartiklar som ger råd utan att redovisa korrekt källa  är försåtligt. Debattartikeln om att (S) borde sluta samarbeta med TCO är underskriven av Ulf Övferberg tidigare anställd av TCO och ger sken av att en TCO-medlem skrivit artikeln. Vad han inte berättar att han är näringspolitisk chef för Vårdföretagarna  dvs fackföreningsrörelsens motpart på arbetsmarknaden och dessutom är är ordförande för Folkpartiet på Södermalm och kandiderade för partiet till riksdagen. Knappast en objektiv källa att lita på.

Johan Ulvenlöv sätter ned foten och skriver:

En hälsning till mörkblåe Claes Arvidsson att SvDs ledarblogg med tillhörande punschhöger, era synpunkter på vår valförlust hamnar i facket X-files.

NetRoots valanalys

NetRoots valanalyser publicerar valanalyser  av nätrötter inom det progressiva nätverket NetRoots. Där finns redan flera intressanta inlägg som motvikt till högerns ekokammare.

Tidigare inlägg

Media: AB1, SvD1 , DN123, Expr 1

Bloggat:   Martin Moberg, HBT-sossen , Katrine Kielos, Jinge
Andra om , , , , , , , , , i

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Vänsterpolitik, Partiledningen, Partikongress, Rödgröna, Nystart, Jinge.se – annarkia, lasse, k&å, pamflett, dn123456 svd123456 ex123456 ab123456 […]

Morgan
Morgan
13 years ago

Är väldigt osäker på Miljöpartiets ”handel och vandel” framöver.