Det tog tid att bygga välfärden men snabbt att montera ned.

Det är synd och skam det sjuka nu utsätts för. Många hamnade mellan stolarna när Husmark -Persson för sent insåg att människor kan vara sjuka och därför inte kan jobba. För att vara säkra på att   få  ersättning fanns endats ett alternativ för de som utförsäkrades vid årsskiftet och det var att anmäla sig till arbetsförmedlingens introduktionsprogram. Nu visar det sig att många är för sjuka för att delta.

I dag har den läkare vi anlitar inte rätt att avgöra om vi ska vara sjukskrivna eller inte.  Det ska en myndighet göra på basis av regler som visat sig klart inhumana. Hur har det kunnat gå så här långt i välfärdslandet Sverige? Det tog tid och mycket kraft att bygga välfärden. Montera ned den går i en handvändning.

Nu får det vara nog. Vi måste ta tillbaks!

Peter Andersson , Låga ambitioner för stödet till före detta sjukskrivna.

Ilsemarie, Istället för påskgodis

Ejnemark,  Skattesänkning för de rika och brasklapp för de fattiga.

Läs även andra bloggares åsikter om  ,  ,  ,  Intressant?

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
YRN
YRN
14 years ago

Här håller jag helt med! Det finns alldeles för många politiska broilers, som aldrig har haft ett hederligt arbete, men tror att de vet allt och att allt kan pressas in i statistiska tabeller. Sedan har de inte nog med kurage att medge sina misstag förrän det är för sent – för andra, vill säga!

Har såna inga gamlingar i släkten? Eller har dom redan tagit livet av sig.