Mona Sahlin vinner i längden.

Idag är det socialdemokraternas dag i Almedalen.

Vi som inte är där får nöja oss med ny- och gammelmedias  rapportering. Kommer de stora tidningsdrakarna som DN och Svd att rapportera om ökat förtroende för Mona Sahlin? En nyhet från Novus som inte passar in i den agenda som ritas upp inför valet där Mona Sahlin   utsatts för en negativ mediakampanj utan dess like i modern tid. En hets som kulminerar   idag. Så som sagts blir det intressant att se om följande går oförmärkt förbi i DN och Svd:

Tidningen Resumé berättar (ännu så länge bara i pappersupplagan) att förtroendet för Mona Sahlin ökar med hela 10 procentenheter, från 22 till32 i Novus Opinions förtroendemätning och  ligger därmed trea efter Fredrik Reinfeldt och Maria Wetterstrand. (Kulturbloggen)

Det faktum att vi  i  årets val  har möjlighet att välja vår första kvinnliga statsminister provocerar kanske även inom de egna leden.

Mona Sahlins kamp mot gubbväldet inom S har inte varit populärt hos alla menar Ann-Britt Grunewald i en debattartikel i Aftonbladet.  Det behövs kanske en kvinnlig politiker som Mona Sahlin föratt förstå att det inte räcker med 20 timmars avlastning utan att alla barn även till föräldralediga och arbetslösa bör ha rätt till 30 timmar i förskolan.

Dags för ledarbyte och en ny politik.

Vi ska göra Sverige mer jämställt än idag skriver skriver Mona Sahlin, Lars Ohly, Maria Wetterstrand och Peter Eriksson. :

Två regeringsalternativ står mot varandra: En sittande regering som använt politiken till att vidga klyftorna – och ett nytt regeringsalternativ som avser att överbrygga dem. Klyftorna som ska överbryggas är de mellan rik och fattig, mellan dem som har jobb och alla som står vid sidan av, mellan kvinnor och män, mellan pensionärer och löntagare.(DN)

Ett samhälle för alla är de rödgrönas viktigaste fördel framför alliansens omvända Robin Hood-politik.

Svd

Många har bloggat idag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

9 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Ulf Vargek
13 years ago

Möjligt att Sahlin vinner i längden, men för socialdemokratins väl och ve hade jag nog personligen sett Margot Wallström som partiledare och tänkbar statsministerkandidat. Tror att det hade blivit en jordskreds seger för de rödgröna vid det kommande valet om Margot fått föra rodret hos Socialdemokraterna. Och det med tanke på vad man hör när man talar med tveksamma socialdemokrater som inte vill se Mona Sahlin som ledare för partiet. Dessa tveksamma sossar har en tendens att anamma sofflocket på valdagen.

morgan
morgan
13 years ago

Strax efter Mona Sahlin avslutade sitt tal såg jag att Aftonbladet har en omröstning om talet som startade en timma innan Mona Sahlin steg upp i talarstolen:
Totalt har 4878 personer röstat.
Omröstningen startade 2010-07-08 18:03
Det säger en hel del om värdet av undersökningar av det slaget.

Markus Blomberg
13 years ago

Instämmer, det är en politik som vinner i längden. Hoppas nu bara också den vinner det kommande valet!

trackback

[…] Andersson skriver om vidare perspektiv, Keyser om visioner, Roger Jönsson är impad, Annarkia om vinnaren […]

trackback

[…] många svenskars värderingar. Därför tror jag att Sahlin är vinnare. Fler som bloggar: – Annarkia om att Mona vinner i längden. – Roger Jönsson om talet. – Olof Olsson (mp) om ett vinnande tal.. […]

trackback

[…] sitt lysande tal, Roger Jönsson skriver om ett av de bästa talen han hört Mona framföra och Annarkia om att Mona vinner i längden.  AB | DN | SvD | SR | Expressen. Intressant Läs även andra […]

trackback

[…] Mona Sahlin vinner i längden. […]

trackback

[…] Politik, Brottslighet, Högerregeringen, Betygsfusk, Aftonbladet ab123 ex123 svd1 23 dn123 lasse annarkia medborgarj k&å sultan zaramis t Etiketter:Aftonbladet, Betygsfusk, Brottslighet, […]