Mona Sahlin vinner i längden.

Idag är det socialdemokraternas dag i Almedalen.

Vi som inte är där får nöja oss med ny- och gammelmedias  rapportering. Kommer de stora tidningsdrakarna som DN och Svd att rapportera om ökat förtroende för Mona Sahlin? En nyhet från Novus som inte passar in i den agenda som ritas upp inför valet där Mona Sahlin   utsatts för en negativ mediakampanj utan dess like i modern tid. En hets som kulminerar   idag. Så som sagts blir det intressant att se om följande går oförmärkt förbi i DN och Svd:

Tidningen Resumé berättar (ännu så länge bara i pappersupplagan) att förtroendet för Mona Sahlin ökar med hela 10 procentenheter, från 22 till32 i Novus Opinions förtroendemätning och  ligger därmed trea efter Fredrik Reinfeldt och Maria Wetterstrand. (Kulturbloggen)

Det faktum att vi  i  årets val  har möjlighet att välja vår första kvinnliga statsminister provocerar kanske även inom de egna leden.

Mona Sahlins kamp mot gubbväldet inom S har inte varit populärt hos alla menar Ann-Britt Grunewald i en debattartikel i Aftonbladet.  Det behövs kanske en kvinnlig politiker som Mona Sahlin föratt förstå att det inte räcker med 20 timmars avlastning utan att alla barn även till föräldralediga och arbetslösa bör ha rätt till 30 timmar i förskolan.

Dags för ledarbyte och en ny politik.

Vi ska göra Sverige mer jämställt än idag skriver skriver Mona Sahlin, Lars Ohly, Maria Wetterstrand och Peter Eriksson. :

Två regeringsalternativ står mot varandra: En sittande regering som använt politiken till att vidga klyftorna – och ett nytt regeringsalternativ som avser att överbrygga dem. Klyftorna som ska överbryggas är de mellan rik och fattig, mellan dem som har jobb och alla som står vid sidan av, mellan kvinnor och män, mellan pensionärer och löntagare.(DN)

Ett samhälle för alla är de rödgrönas viktigaste fördel framför alliansens omvända Robin Hood-politik.

Svd

Många har bloggat idag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant

9 comments for “Mona Sahlin vinner i längden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.