Moderaterna gör parodi på sin egen politik.

Tillsammans gör vi Sverige till ett föregångsland står det på en moderataffisch. Men Reinfeldt står där i ensam majestät. En bild och symbol för den moderatstyrda regeringen som knaprat på de mindre partierna. Symtomatiskt för de bilder alliansen försökt trumma in genom att ihärdigt välja kartan framför verkligheten.

Är det någon som köper budskapet?

Jobb istället för bidrag är ett typexempel på hur  moderaterna vänder upp och ner på den verklighet som är. Genom att försämra arbetslöshetsförsäkring och sjukförsäkring har fler hamnat utanför och i bidragsberoende och inte att förglömma RUT- och vårdnadsbidragen som hamnat i de välbeställdas fickor. Med en långtidsarbetslöshet som ökat och en ungdomsarbetslöshet som få i Europa kan toppa är det svårt att se att moderaterna och alliansen skulle stå för jobben.

Moderaterna gör parodi på sin egen  politik med hjälp av valaffischerna varför Jinges egentillverkade moderataffisch kom  som ett brev på posten.

Experterna tycker olika

Sahlin mer vågad än Reinfeldt säger professor i journalistik i Svenska Dagbladet.  Kommunikativt självmål säger en annan professor i Expressen.

Mer i media: Svd 123, DN12, AB 1, Ex1, GP

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

10 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Medier: DN-debatt: Mona Sahlin om arbetslösheten,  Peter Andersson – Backa bandet medan vi kan,  In your face – Vem använder band?  Jinge – Moderaternas valaffischer, exempel,  Joakim Hörsing – Reflektioner över Moderaterna(de Nya alltså),  Mikael Abramsson – Framåt eller bakåt?  Högbergs tankar – Ett nedbrutet sverige växer sakta fram, Johan Westerholm – Det imaginära verklighetens Sverige,  Aftonbladets ledare – Det är inte alls bra Reinfeldt,  iakttagaren – Efter svårt fall av HYBRIS ordineras sängläge,  Valaffischer 2010,  Hayek intitutet Sverige –  Schlingmanns vision – den korporativa enpartistaten,  Tänkvärt – Moderat valaffisch lika med hyckleri!  Annarkia – Moderaterna gör parodi på sin egen politik. […]

trackback

[…] om affischer: Annarkia | Hbt-sossen | Krassman | Claes Krantz. Intressant? Fler bloggar hos […]

Tharand
Tharand
13 years ago

Det mest skrämmande som knappt skrivs mer än som en notis i media tycker jag är att moderaterna inte ens har ett eget valmanifest. Man anser, till skillnad från kd, c och fp, att Alliansens valmanifest räcker. Däremot har man egen ”kampanj” och egna ”valaffischer”. Det ger ett minst sagt märkligt budskap.

Jag tycker att det är mycket oroande att vi går mot ett tvåpartisystem och att ingen ifrågasätter att politikerna stjäl vår väljarmakt genom att i praktiken inte ge oss mer än två alternativ. Varför ska man till exempel rösta på kristdemokraterna om moderaterna redan har bestämt sig för att de är Alliansen? För att Göran Hägglund berättar vitsar som jag inte har hört sedan lågstadiet?

annarkia
13 years ago
Reply to  Tharand

Moderaterna har ju en egen kampanj. Alliansens! Alliansen är moderaterna medande andra få vara med på ett hörn ibland.
Ett tvåpartisystem gynnar en stark regering och missgynnar minoritetetsintressen och demokratin.

trackback

[…] Reinfeldt så ensam ut?, , Tänkvärt, eller inte – Moderat valaffisch lika med hyckleri!, annarkia – Moderaterna gör parodi på sin egen politik, The Hell of Hannastacia – Två röster i valet, Motpol – Socialmoderaterna, Johanna […]

trackback

[…] Tokmoderaten och mikael och annarkia och niels och lotta och thomas och andreas och oskar och […]

trackback

[…] Stockholm. Fler som bloggar: – Ulrika Falk om valaffischer. – Anna Vikström om valfilmen – Annarkia om en moderat parodi – Krassman om jobbpolitik. – Katarina Nyberg Finn om att inte kunna vänta. – […]

trackback

[…] Reklam, Propaganda, Politik, Val 2010, Moderaterna, Modifikationer, Montage, Mediekritik Andra: annarkia k&å Joakim-h zaramis ab1 ex12 dn svd1 Etiketter:Mediekritik, Moderaterna, Modifikationer, […]

Adde Henriksson
Adde Henriksson
13 years ago

Ooh så snygga affischer vi har tycker jag, hoppas hoppas hoppas det hjälper. Nu måste det att vända för nu ska folk fatta att vi är bäst, rött är rätt, alliansen är bara tramsen. Jag hoppas verkligen det börjar gå bra nu när vi kan sätta upp affischerna. Vi har ju himla snygga affischer med alla som är arbetslösa det är en grupp som måste synas. Medan moddarna har bara trams på sina affischer. Men ändå så säger folk i tidningen att våra affischer inte är så bra som deras?

SÅHÄR. Jag tror inte folk fattar. Vi i socialdemokraterna är dom som har lösningen, vi byggde landet och vi vet vad folk ska ha men dom som läser aftonbladet är nog borgare som sitter vid sin data hela dagen på jobbet. Arbetslösa eller de som står i processindustri eller tar hand om sinnessjuka eller som kör skogsmaskin har INTE tid att sitta och knappa och rösta och så.

Folket behöver socialdemokratin och vi behöver folket OCH det ska vi få. Med Mona mot framtiden, vi kan inte vänta och det kan inte folket heller. Men jag tror enda sättet faktiskt är att sluta läsa aftonbladet för det är bara skräp där och Lena Mellin som bara ska säga elakt om Mona hela tiden.

annarkia
13 years ago

Aftonbladets ledare jämför socialdemokraternas affischer med de affischer som gör reklam för en katastroffilm. Mycket träffande. En nedmonterad välfärd under skenet att det är allmänintresset som gynnas är rena rama katastrofen. En omvänd RobinHoodpolitik med ökade klyftor och fler fattiga barn som följd.
Håller helt med dig vi behöver en annan färdplan för samhället.