Sommaren stannade kvar.

Jag har alltid i min enfald trott att när min semester är slut är också kusten tömd på folk.

Så är det inte alls. Kan bara   konstatera att kustsamhällena  är turistmål långt efter det att skolorna börjat. Här i norra Bohuslän har solen lyst och termometern visat på 20-23 grader varmt medan regnet vräkt ned på många andra ställen  de senaste dagarna.

Måste erkänna att jag har svårt att ta in larmrapporet om klimatförändringen  då  sommaren i år visat sin bästa sida med sol och värme och en och annan regndag däremellan. Rena medelhavsklimatet med ljumma kvällar och nätter.

[column width=”48%” padding=”2%”]

Skolskepp vid kaj, Strömstad*

I måndags packades konstutställningen ned och vi kunde äntligen  hämta vår  akvarell. Det blev en lång dag i Strömstad.   Sol och 23 grader varmt. Kortbyxor och sommarklänningar överallt. Det var här i närheten som de första kända invandrarna till Bohuslän kom 5500-4000 f Kr och bosatte sig   i den östra delen av Strömstads kommun.

*Flottans skolskepp Falken och Gladan

[/column]

[column width=”48%” padding=”2%”]

Valöfärjan, Fjällbacka

Igår var  Fjällbacka brygga  målet. Fullsatt vid bryggkaféet. Gassigt och varmt. Fick lust att ta en   tur ut till Väderöarna innan höststormarna sveper in. Klipporna är så mäktiga långt där ute. En naturupplevelse som berusar. På Storön har funnits lotsar från 1740-talet fram till 1966 och idag finns ett pensionat som har öppet året om. Headerbilden  på gamla bloggen är tagen på Väderöarna.[/column] [end_columns]
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments