Fulspel av Olofsson och Borg.

En önskedröm eller en medveten lögn från centerpartiets partiledare?

Maud Olofsson påstår att det är 100 000 fler i arbete nu, jämfört med när den moderatstyrda regeringen tog över 2006. Hur man än räknar så har Maud Olofsson fel. Såväl Aftonbladet som Svenska  Dagbladet gör affären kort med Olofssons påstående  och visar att Maud Olofsson antingen inte har reda på fakta eller helt enkelt ljuger. Faktum är att det inte är första gången Maud Olofsson handskas vårdslöst med sanningen.

Även finansministern har problem. Anders Borg vägrar att diskutera det egentliga syftet med jobblinjen, Han lägger locket på för hur skulle det se ut om folk förstod att jobblinjen och jobbskatteavdraget till syvene och sist är en lönesänkarlinje?

Tidigare inlägg

Nollsummespel och ökad fattigdom.

Bloggat: Isemarie, FK regeringens valarbetare, Jinge, Skrämmande rasism

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,, , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Ulf Vargek
14 years ago

Olofsson och Borg platsar inte ens i gärdsgårdsserien.
Ingen av dem kan nämligen räkna. Åtminstone inte sina egna självmål.

Eva
Eva
14 years ago

Man säger att löneökningarna inte behöver bli så höga, för när man inte betalar lika mycket i skatt som tidigare får man ju mer kvar, och kan höja sin standard utan lönepåslag.

Vad man INTE talar högt om är att då påverkas de inkomstbaserade socialförsäkringarna negativt – man får lägre pension, sjukpenning, föräldrapenning osv, än om man fått lönepåslaget. Där sparas också en massa pengar. 😛

trackback

[…] ”100 000 fler sysselsatta”, Ett hjärta rött: FK – regeringens valarbetare, annarkia, Kommunisternas blogg, Lars Björndahl (M), Stefans konspiration…, Fredrik Segerfeldt, […]